Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Especialitat rebostera del País Valencià creada als anys 60 del segle passat per la família Polo, d’Alboraia, com a suposat complement ideal de l’orxata. De forma allargada, que permet introduir-lo còmodament al got tradicional, textura esponjosa, que facilita que absorbeixi el líquid, i consistència suficient per no trencar-se, el fartó va veure néixer, cap als anys 90, un competidor, el fartó de pasta de full, que, al marge d’incorporar greixos animals, en comptes de l’oli de gira-sol original, resultava menys flonjo i agradable. Habitualment es menja calent, just sortit del forn i espolsat amb sucre fi (de fet, els mateixos fabricants recomanen passar els envasats pel microones 20 segons), i sucat en orxata ben freda, durant molt de temps van ser l’esmorzar o el berenar habitual, al País Valencià, els mesos d’estiu.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 291

ELS PLATS DEL TEU ESTIU

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Els Subirós

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: