De Roses a la Ràpita, el litoral català ha estat esquitxat de petites capitals gastronòmiques que han defensat receptaris i productes locals singulars. El turisme de masses, però, ha provocat que aquest patrimoni sovint es malbaratés per donar pas a cuines més banals. Afortunadament, algunes cases han aguantat el tipus. És el cas de Can Bosch, de Cambrils, que ha superat les quatre dècades d'història i té encarrilada la successió familiar. Avui, Arnau Bosch (1979) comparteix fogons i estrella Michelin amb el seu pare, Joan, un dels xefs de cuina marinera més reconeguts de Catalunya. L'Arnau va tornar a casa després de passar per Hofmann i per grans restaurants catalans (Can Jubany, Alkimia, Lasarte, Disfrutar…) i estrangers. La seva incorporació no ha suposat el trencament amb la tradició culinària familiar: "No tindria cap sentit que no féssim cuina de producte. A partir d'aquí, potser hi puc aportar aire fresc". Aquest 'potser' es tradueix en la convivència del Menú Tradició (amb un excel·lent arròs negre) amb el De Degustació (on pot experimentar amb un pastrami de tonyina). Una cuina que enllaça un llegat sòlid amb un futur espurnejant.
Can Bosch. Rbla. de Jaume I, 19. Cambrils (Baix Camp). Tel. 977 36 00 19. Dinars (de dimarts a diumenge) i sopars (de dimarts a dissabte). Preu: 75 €.