Al món hi ha restaurants tan microscòpics, que dir que el Direkte Boqueria és el més minúscul no s'ajusta a la realitat, però gairebé. Aquesta barra amb aires japonesos camuflats al Raval, en la qual amb prou feines s'asseuen vuit persones per servei, ha estat una de les sensacions recents a Barcelona. El factòtum, el cuiner Arnau Muñío (1982), hi concentra un aprenentatge adquirit a les cuines dels germans Adrià i de Carles Abellan. Al Direkte, que va obrir fa tres anys, el tradueix en platets que salten de la Mediterrània al Japó. Ell i el seu ajudant els elaboren davant dels clients, que els reben directament a la barra, sense cap intermediari. L'assalt de la pandèmia no ha obligat a retocar el model, basat en un menú de degustació canviant i un nombre de comensals petit. Quan tot això passi, el Direkte Boqueria no haurà canviat gens, i la clarividència de l'Arnau quan el va imaginar semblarà profètica.
Direkte Boqueria. Cabres, 13. Barcelona Tel. 93 114 69 39. Obert de dimarts a dissabte (dinars). Preu: 52 €/64 € (menús de degustació, vins a part).