Elisabet Farrero (1985) beu de la literatura, la filosofia i les tradicions per forjar la seva cuina. També es deixa guiar sovint per la intuïció, igual que va fer quan va deixar Barcelona per tornar a Barruera, el seu poble, després d’estudiar Humanitats i treballar en el sector cultural. Fa nou anys que va obrir El Ventador, al principi només pensat com un bar de vins i tapes 'après-ski'. A poc a poc. s’hi va anar il·lusionant: primer va afegir-hi un menú de migdia, després va començar a oferir sopars, es va formar un temps al Dos Palillos de Barcelona... El 2014, la seva parella, el parisenc Pierre Cosnard, va unir-se al negoci, que compagina amb un taller d’ebenisteria; tot el mobiliari del restaurant l’ha treballat amb les seves mans. La cuina de Farrero és molt respectuosa amb el producte: li agrada treure’n el suc màxim sense manipular-lo gaire. Mira que tot sigui de proximitat i de temporada: les fruites i les verdures del seu hort, el xai de Vilaller, els formatges de Taüll, les maduixes de Siscarri... i la carn de vedella ecològica de Casa Coll, de la família, amb la qual fan un clàssic de la casa: els daus d’entrecot de vedella amb ceba caramel·litzada.
El Ventador. Pg. de Sant Feliu, 49. Barruera (Alta Ribagorça). Tel. 661 86 34 00. Obert per dinar, de divendres a dilluns, i per sopar, divendres i dissabte. A partir de Sant Joan, obert migdia i nit, excepte els dimarts. Preu: 40 €.