Des de ben petit, Gonzalo Ferreruela (1982) havia volgut ser cuiner. Sorprèn, perquè encara trigaria a arribar l’època daurada dels grans xefs, quan els nens dubtaven entre emular Ferran Adrià o un futbolista. Així que, tot i que va seguir el camí familiar i va estudiar Biologia a Barcelona, ho va compaginar amb estudis a la Hofmann. Després de passar per diferents restaurants, com El Celler de Can Roca, on va arribar a ser cap de la partida de postres, Can Fabes i establiments de Lleida, com el Kimo i la mai prou celebrada pastisseria Tugues, fa just deu anys, va obrir el Ferreruela, al barri de Pardinyes de la capital del Segrià. La seva aposta és clara: oferir una cuina de mercat elaborada amb producte de temporada i de qualitat (els makis d’escalivada i sardina fumada amb caviar de truita la dibuixen). La brasa és un altre senyal d’identitat del restaurant, combinada, això sí, amb tècniques d’avantguarda. Les galtes de vedella i l’espatlla de corder de raça xisqueta del Pallars primer es couen a baixa temperatura i després es rematen amb un toc de foc.
Ferreruela. Bobalà, 8. Lleida (Segrià). Tel. 973 221 159. Obert per dinar de dilluns a dissabte i per sopar divendres, dissabtes i vigílies de festiu.
Preu: 50 €.