Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Miquel Pardo

La generació 'bistronòmica'

Miquel Pardo

Miquel Pardo Enrique Marco

Poc després d'haver obert, la sorpresa del Cruix es va encendre com la pólvora dins del circuit gastronòmic barceloní. Un menjador de taules atapeïdes on se servia un menú de degustació de tapes d'alt nivell, culminat per arrossos inesperats a la ciutat: tota una fita de la 'bistronomia'. Quatre anys després, la proposta que van idear el xef Miquel Pardo (1989) i el seu soci a la sala, Carlos Fernández, s'ha consolidat com una de les més valentes de la ciutat, com una democratització real de l'alta cuina servida a preus populars. Pardo hi aboca l'experiència acumulada als fogons de Jordi Cruz, Rafa Peña, Ricard Camarena i Albert Adrià. No s'escapa de l'atracció que sent per les cuines foranes —especialment, asiàtiques: adapta el 'ssam' tailandès i cou verdures al tendur indi—, però el plat fort remet al seus orígens valencians, a Onda (Plana Baixa): els arrossos. Els cou com qui hi té la mà trencada, però també són camp per deixar córrer la creativitat, amb encerts com l'arròs de llàgrima ibèrica amb albergínia.

Cruix. Entença, 57. Barcelona. Tel. 93 525 23 18. Dinars (de dijous a diumenge) i sopars (de dimecres a dissabte). Preu: 35 €.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 290

UN REBOST ÚNIC. PLATS PER ASSABORIR ELS PAISATGES DE MUNTANYA DE CASA NOSTRA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Oriol Lagé

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: