Els tòpics més malintencionats caricaturitzen les revolucions gastronòmiques com una acumulació 'épatant' de tècniques innovadores i invents incomprensibles. El tòpic oculta que aquests avenços, justament, sovint ens acosten a l'essència natural dels ingredients. Que ho expliquin, si no, el francès Michel Bras, el basc Andoni Luis Aduriz (Mugaritz) o el suec Magnus Nilsson (Fäviken), icones d'una cuina depurada, vegetal, intensa i, en certa manera, austera. Aquest és el bagatge amb què el cuiner Víctor Torres (1993) va arribar el 2016 a Les Magnòlies, d'Arbúcies, d'on és xef (i estrellat) des de fa tres anys. La seva lectura culinària del Montseny que l'envolta no es pot deslligar de la seva trajectòria. Amb la complicitat dels Fradera-Gumà, la família propietària, Torres basteix el restaurant d'una identitat culinària neta, elegant i depurada. Els plats respiren tan frescos com l'entorn, i emocionen pel que són, no pel que aparenten. El peix de llotja de Blanes amb picada d'olives o l'entranya amb patata i bolets amb un toc d'herbes ens connecten amb una Mediterrània pura, però contenen allò après en fogons ben llunyans.
Les Magnòlies. Pg. de Mossèn Anton Serres, 7. Arbúcies (Selva). Tel. 972 86 08 79. Dinars (de dimecres a diumenge) i sopars (divendres i dissabtes).
Preu: 70 €.