De vegades no s’han de posar límits. A Igualada, hi ha un restaurant que sobrepassa l’àmbit gastronòmic. Amb un petit hotel a la part superior, és el projecte culinari, arquitectònic i que aposta per la sostenibilitat que els germans Andrés, en David i en Xavier, van endegar el 2013. En Xavier es va encarregar de l’espectacular reforma de l’establiment, situat en una antiga adoberia del barri del Rec. Amb un interior espaiós i amb estètica industrial, la coberta de l’edifici és un hort, on també hi ha un galliner, que proveeix el restaurant. La cuina està dirigida per la parella d’en David, la Zhou Mengxin (1990). Nascuda a la província xinesa de Yunnan, després d’estudiar cuina va submergir-se en la gastronomia espanyola al restaurant Migas, de Pequín, un dels més populars de la ciutat. El 2013 va arribar a Espanya i ha treballat en restaurants com El Culler de Pau, d’O Grove (Pontevedra), i l’Àbac, de Barcelona, fins que el 2017 es va incorporar a l’equip del Somiatruites. El 2019 va ser proclamada millor cuinera de l’any del Fòrum Gastronòmic de Barcelona. La fusió xinesa-catalana es percep en plats com el pa xinès de pilota de carn d’olla, teriyaki i all negre, però, en definitiva, ofereixen una cuina de qualitat extremadament sensible que juga amb els contrastos i que té uns preus assequibles. El coulant de patata amb ou a la carbonara és una de les darreres incorporacions a la carta.
Somiatruites. Sol, 19. Igualada (Anoia). Tel. 93 803 66 26. Obert per dinar, de dilluns a diumenge, i per sopar, de dimarts a dissabte. Preu: 25 €.