Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Dolç tradicional de la cuina catalana que Ramon Llull ja va esmentar el 1283, i que, tradicionalment, es preparava per Pasqua. En forma de pastís, és a dir, amb una base de pasta que s’omple amb un farciment, adopta diversos aspectes i composicions, segons la regió on es prepara.

El flaó eivissenc (que també es diu 'pitiús', per poder-hi incloure Formentera, on també es prepara) potser és el més conegut, i es prepara amb ous, sucre, formatge tendre esmicolat i fulles d’herba sana (una variant de la menta). Tot treballat i abocat en un recipient rodó i baix (tipus 'quiche') folrat de pasta feta amb farina, saïm, anís, matafaluga i llimona, pastada i estirada.

Cuit al forn fins que la superfície es daura i fa crosta, el flaó se sol servir a temperatura ambient, espolsat amb una mica de sucre fi

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 290

UN REBOST ÚNIC. PLATS PER ASSABORIR ELS PAISATGES DE MUNTANYA DE CASA NOSTRA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Oriol Lagé

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: