Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Mateu Casañas

Restaurant Compartir

Mateu Casañas

Mateu Casañas

Va passar disset anys treballant a El Bulli i, amb Oriol Castro i Eduard Xatruch, està al capdavant del restaurant Compartir, a Cadaqués, i del Disfrutar, a Barcelona, on no para d’acumular èxits i reconeixements.

Quin ingredient no falta mai a la seva carta?

La fruita seca, perquè ens aporta moltíssimes coses. Com a element purament mediterrani, per la textura... Ametlles, avellanes, festucs... tots aporten coses diferents i permeten acabar i lligar els plats.

Quin ingredient li falta per tastar i se’n mor de ganes?

Buf... Que conegui, crec que cap. Per tant, qualsevol que sigui desconegut, vingui d’on vingui i sigui de la categoria que sigui.

El viatge gastronòmic de la seva vida seria…

Recórrer tota l’amèrica del sud, de dalt a baix.

De quin plat li agradaria haver estat l’autor?

De la truita. Perquè de trencar un ou i menjar-te’l, cru o cuit, a pensar a batre’l i cuinar-lo amb totes les variants, trobo que és genial. És un plat molt humil que es fa a totes les cases, però hauria estat molt, molt, molt gratificant crear-lo.

Quin plat el representa?

El que ens representa és l’estil de cuina que oferim, que és atrevit, atractiu, d’avantguarda (si pensem a gaudir) i un punt més versàtil i dinàmic, que s’adapta al tipus d’oferta que presentem
al Compartir.

A qui tiraria els plats pel cap?

A mi mateix, moltes vegades.

Quin és el seu personatge preferit i què li cuinaria?

Qualsevol persona capaç de travessar els mars i els oceans; i, segurament, li cuinaria un plat ben calentó per a quan arribés de les travessies. Guillem Altadill seria un exemple, en aquest sentit.

La primera recepta que va cuinar va ser…

Un suquet de clavellada.

Qui va ser el seu mestre als fogons? Què en va aprendre?

Com molts de nosaltres, el primer mestre ha estat a casa, en el meu cas, els pares, que tenen negoci de restauració. En vaig aprendre el rigor i, principalment, l’amor per l’ofici i el producte. En el terreny professional, el primer mestre va ser Ferran Adrià, potser és començar alt, però és allà on vaig començar.

La truita de patates, amb ceba o sense?

Amb ceba. la unió fa la força, i com més coses millor!

És dels que s’ofeguen en un got d’aigua o l’aigua l’inspira?

Sempre intentem veure el costat positiu i que l’aigua ens inspiri, tan necessari com és aquest bé, valdria la pena mantenir-lo.   

Què li desperta l’esperit volcànic?

La capacitat de transformar coses que poden semblar impossibles en coses plàstiques, viables i del tot perdurables en el temps.

 

Compartir

Riera de Sant Vicenç, s/n. Cadaqués (Alt Empordà). Tel. 972 25 84 82. www.compartircadaques.com.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto