Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Toni Punyet

Restaurant Nova Font Blanca

Toni Punyet

Toni Punyet

Xef d’un restaurant mig amagat en un polígon industrial de Balaguer, Toni Punyet aposta per la cuina catalana i pel producte, amb una carta plena de caràcter i personalitat, com ell mateix.

Quin ingredient no falta mai a la seva carta?

L’arròs, sens dubte. Per la infinitat i la versatilitat de maneres de cuinar-lo. Cada dia l’oferim al menú i en servim quasi bé dues tones l’any.

Quin ingredient li falta per tastar i se’n mor de ganes?

Més que un ingredient, seria una manera de cuinar una matèria primera sense emmascarar-la.

El viatge gastronòmic de la seva vida seria…

El Japó. Com m’agradaria visitar-ne els mercats i els restaurants!

De quin plat li agradaria haver estat l’autor?

De qualsevol del Corpus Culinari de la Cuina Catalana, sobretot els plats d’aprofitament i de subsistència, com l’escudella i carn d’olla, la tupina de porc, l’olla de congre... Tinc la sort
de ser català i gaudeixo del meu país i de tots els productes i les matèries primeres que tenim a l’abast.

Quin dels seus plats és el que més el representa?

Els cargols bovers de les terres i les hortes de Ponent. Los caragols de l’oest són los millors!

A qui tiraria els plats pel cap?

A qui no em respecti a casa meva. Tinc la sort de gaudir d’aquest ofici des que tenia tretze anys, però això és casa meva i fai lo que em surt dels fogons. A qui no li agradi, que no vingui.

Quin és el seu personatge preferit i què li cuinaria?

Clint Eastwood. És molt bon actor i millor director. M’agradaria compartir-hi un bon capipota de vedella i que visités l’oest del país.

La primera recepta que va cuinar va ser…

Una paella d’arròs amb peix i closca, a casa del meu amic Sergi. Quins records, hòstia!

Qui va ser el seu mestre als fogons? Què en va aprendre?

Tot i que sóc autodidacte, he tingut la sort de treballar amb molts bons cuiners. Recordo els consells de Salvador Alari i Josep Maria Turmó.

Què trobarem al seu restaurant que no trobem en cap altre?

Que és un restaurant on has de venir expressament. Estic amagat en un polígon industrial i ofereixo cuina catalana i productes de proximitat.

La truita de patates, amb ceba o sense?

Amb uns bons ous! I afegir-hi patates de muntanya, ceba dolça i all. Sobretot, all.

És dels que s’ofega en un got d’aigua o bé l’aigua l’inspira ?

Tinc pit i collons! No m’arrugo amb res ni amb ningú. Sóc un pencaire i, amb salut, i si Déu m’ajuda, no em pararà ningú !

Què desperta el seu esperit volcànic?

Els reptes i la il·lusió per tirar endavant en tots els sentits. La vida està feta per als valents.

 

Nova Font Blanca

Gregal, 4. Balaguer (Noguera). Tel. 973 44 89 85. www.novafontblanca.cat.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 291

ELS PLATS DEL TEU ESTIU

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Els Subirós

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: