Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

També es coneix com a 'cogombret banyut', ja que és el fruit d’una planta de la família de les cucurbitàcies emparentada amb el meló i el cogombre, dels quals recorda el gust, quan es consumeix. Originària del sud-oest africà, la planta enfiladissa que el produeix es va introduir a Nova Zelanda, on la van batejar com a 'kiwano' en homenatge al seu ocell nacional, que ja havia donat nom al kiwi. El kiwano té la pela de color taronja viu i una colla de petites banyes per tota la superfície, i presenta una polpa gelatinosa de color verd maragda plena de llavors toves, que recorda la figa de moro. Just la presència de llavors fa que, sovint, la polpa es liqüi per enriquir amaniments, on substitueix el vinagre. Però la manera més habitual de consumir-lo és partir-lo per la meitat i retirar-ne la polpa amb l’ajut d’una cullereta. Sense oblidar les aplicacions en pastisseria.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 291

ELS PLATS DEL TEU ESTIU

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Els Subirós

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: