Els litxis (Litchi chinensis) pertanyen a la família de les sapindàcies, formada per més d'un miler d'espècies d'arbres i arbustos de les regions més càlides de tot el món. Físicament, el litxi, originari de la Xina, és molt semblant a la cirera d'arboç i té un sabor molt agradable i dolç, que ens fa recordar vins alemanys de verietats com la gewurztraminer o riesling, que donen aquestes notes de fruita combinades amb l'aroma de pètals de rosa. A més, aporten molta vitamina C, són molt energètics i fàcils de menjar. De forma ovalada i petita, té una pell rugosa de color vermellós amb tons groguencs que recobreix la part comestible i la llavor. La textura de la polpa és molt semblant a la d'un raïm blanc, però un pèl més dura. A l'hora de comprar-los, vigileu que els litxis tinguin un color agradable, que no estiguin trencats i inflats, i que no tinguin protuberàncies a la pell, que defineixen un fruit massa madur. Mengeu-vos-el cru, que és molt fàcil de pelar, o combineu-lo amb carns fortes, com la de porc o d'ànec, en amanides o en plats de pastisseria.