Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

La manera ideal de menjar moixama és com un aperitiu, tallada ben fina, com el paper de fumar, i posada una hora a marinar amb oli d'oliva verge extra. Es pot acompanyar amb ametlles o avellanes torrades i un xic de pa. Però també podeu aprofitar per posar-la en un plat refrescant d'escarola i formatge fresc, o en una amanida de pasta amb olives negres i tomàquet, o llenties amb carxofes. Al sud de la Península i bèrica, com a les illes Canàries, hi ha un clima molt diferent del de les costes catalanes: calor, clima sec i molt de vent. Amb aquestes característiques, pescadors i artesans de la conserva elaboren la moixama, tonyina salada i assecada al sol. Així conservaven els àrabs ja fa anys la tonyina fresca, que anomenaven musama, i que va derivar, en castellà, amb el nom de mojama i en català amb el de moixama. Es fa també amb bonítol i verat, però la més apreciada és la de tonyina vermella.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: