Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Un dels màxims exponents de l’aprofitament en la matança del porc. El perol és, a les comarques gironines, la caldera on es couen les botifarres dites cuites: d’ou, blanca, negra, d’all i julivert, de llengua... S’elabora amb el budell prim, que es farceix de les carns que van al perol, com el cap de porc, el cor, el ronyó i la perdiu, i, a més, s’hi afegeixen les cotnes, de vegades papada, sal i pebre. El resultat és una botifarra melosa, gustosa, amb un contingut de gelatina important i que admet moltes preparacions, des de menjar-la mig assecada, amb pa torrat, o també posar-la en cuinats, esparracada i acompanyada amb fesols cuits, unes patates aixafades o bolets.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 291

ELS PLATS DEL TEU ESTIU

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Els Subirós

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: