Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Fruit d’un arbre originari de l’Orient llunyà, especialment estimat pels japonesos, que en foren pioners en el conreu. D’allà arribaria a Europa, al segle xviii, inicialment com a arbre ornamental, per l’aspecte i la flaire de les seves flors. De fusta especialment apreciada pels luthiers, és un dels arbres que primer dóna fruit, en arribar l’època de la primavera. En forma de grapa, aquests fruits es caracteritzen pel copoll gruixut i els pinyols —entre quatre i vuit— de mida considerable que contenen. Uns fruits que es collien poc madurs i es deixaven damunt d’un llit de palla. Consumida crua, un cop retirada la pell, la nespra accepta, també, una cocció curta, el confitat o la transformació en confitura o gelatina. Pelar aquesta fruita pot ennegrir els dits, per efecte de l’oxidació. Fregar-se les mans amb unes gotes de llimona resol el problema.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: