Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Un menú d'hivern format per plats catalans

Emmarcat en el projecte 'Plats catalans cada dia', la Generalitat el posa a l'abast de la ciutadania per facilitar el consum de cuina catalana habitualment

L'escudella barrejada és una de les propostes del menú d'hivern

L'escudella barrejada és una de les propostes del menú d'hivern

El projecte 'Plats catalans cada dia' és una iniciativa del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb la Fundació Alícia en la qual s'identifiquen, revisen i actualitzen receptes típiques catalanes i s'ordenen en un pràctic menú setmanal saludable i equilibrat. El menú està elaborat seguint l'estructura de l'anomenat 'plat saludable'; és a dir, cada àpat aglutina verdura, proteïna, hidrats de carboni i fruita. D'aquesta manera, es facilita a tothom poder consumir cuina catalana cada dia amb l'avantatge i la garantia que s'està seguint una dieta proporcionada i saludable.

Crema catalana

El nou menú d'hivern està format per plats que contenen verdures de temporada com les carxofes, els espàrrecs, la pastanaga, els espinacs, la carbassa o els rovellons. També s'aposta per presentar receptes amb productes poc consumits habitualment, com el conill o els peus de porc, que cal reivindicar perquè són a la base de la nostra cuina i de la nostra tradició. Finalment, cal destacar que es poden trobar postres típiques de la cuina catalana, com la crema cremada o els panellets, repensades en formats més saludables perquè contenen menys proporció de sucre.

Us convidem a cuinar i tastar les gairebé trenta receptes que formen part del nou menú d'hivern. Una tria de plats en la qual s'evidencia que la cuina catalana és una cuina mediterrània, saludable, saborosa, sostenible, respectuosa envers els productes locals i de temporada i disponible a l'abast de tothom. Podeu consultar el menú en aquest enllaç

Franja Logos Gene suport

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 290

UN REBOST ÚNIC. PLATS PER ASSABORIR ELS PAISATGES DE MUNTANYA DE CASA NOSTRA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Oriol Lagé

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: