El projecte 'Plats catalans cada dia' és una iniciativa del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb la Fundació Alícia en la qual s'identifiquen, revisen i actualitzen receptes típiques catalanes i s'ordenen en un pràctic menú setmanal saludable i equilibrat. El menú està elaborat seguint l'estructura de l'anomenat 'plat saludable'; és a dir, cada àpat aglutina verdura, proteïna, hidrats de carboni i fruita. D'aquesta manera, es facilita a tothom poder consumir cuina catalana cada dia amb l'avantatge i la garantia que s'està seguint una dieta proporcionada i saludable.
El nou menú d'hivern està format per plats que contenen verdures de temporada com les carxofes, els espàrrecs, la pastanaga, els espinacs, la carbassa o els rovellons. També s'aposta per presentar receptes amb productes poc consumits habitualment, com el conill o els peus de porc, que cal reivindicar perquè són a la base de la nostra cuina i de la nostra tradició. Finalment, cal destacar que es poden trobar postres típiques de la cuina catalana, com la crema cremada o els panellets, repensades en formats més saludables perquè contenen menys proporció de sucre.
Us convidem a cuinar i tastar les gairebé trenta receptes que formen part del nou menú d'hivern. Una tria de plats en la qual s'evidencia que la cuina catalana és una cuina mediterrània, saludable, saborosa, sostenible, respectuosa envers els productes locals i de temporada i disponible a l'abast de tothom. Podeu consultar el menú en aquest enllaç.