Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Pa fet a casa amb CUINA i Turris

Xavier Barriga imparteix el primer curs de pa per a profans impulsat per la revista

curs cuina turris1

Els primers pans surten del forn - ÀM

curs cuina turris2

Xavier Barriga mostra com es pasta a mà - ÀM

curs cuina turris3

Els assistents fent pràctiques - ÀM

Aigua, farina, llevat i sal. Quatre ingredients que originen un ampli ventall de possibilitats quan també hi entren en joc el temps i la temperatura. Aquest mes d’octubre el mestre forner Xavier Barriga ha conduït el primer curs de pa fet a casa que ha impulsat el CUINA. Durant quatre setmanes, 18 lectors de la revista han seguit les quatre lliçons per aprendre a pastar i enfornar pa des de l’obrador de Turris a Gràcia (Barcelona).

Vuit hores de curs han servit perquè els assistents aprenguin les nocions bàsiques per poder fer-se el pa a casa, des de la funció que compleix cada ingredient fins als trucs per pastar per assegurar-se un resultat satisfactori. A cada sessió, teoria i pràctica s’han combinat amb fluïdesa, cosa que ha permès als lectors provar cadascun dels passos necessaris per a l’elaboració de pa.

El curs no només ha proporcionat els coneixements necessaris per jugar a fer de forner a casa. A més de les receptes dels pans catalans més clàssics, Xavier Barriga també ha facilitat les instruccions de la pasta de full i del croissant i ha ensenyat a fer un llevat natural. Els participants han pogut seguir, durant tres setmanes, el procés pel qual una mescla d’aigua i farina esdevé llevat, la poció màgica del món de la fleca. Fins i tot s’han endut a casa una mica d’aquesta pasta, perquè a casa puguin emular el forner en cap de Turris.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: