Xavier Barriga imparteix el primer curs de pa per a profans impulsat per la revista
Els primers pans surten del forn - ÀM
Xavier Barriga mostra com es pasta a mà - ÀM
Els assistents fent pràctiques - ÀM
Aigua, farina, llevat i sal. Quatre ingredients que originen un ampli ventall de possibilitats quan també hi entren en joc el temps i la temperatura. Aquest mes d’octubre el mestre forner Xavier Barriga ha conduït el primer curs de pa fet a casa que ha impulsat el CUINA. Durant quatre setmanes, 18 lectors de la revista han seguit les quatre lliçons per aprendre a pastar i enfornar pa des de l’obrador de Turris a Gràcia (Barcelona).
Vuit hores de curs han servit perquè els assistents aprenguin les nocions bàsiques per poder fer-se el pa a casa, des de la funció que compleix cada ingredient fins als trucs per pastar per assegurar-se un resultat satisfactori. A cada sessió, teoria i pràctica s’han combinat amb fluïdesa, cosa que ha permès als lectors provar cadascun dels passos necessaris per a l’elaboració de pa.
El curs no només ha proporcionat els coneixements necessaris per jugar a fer de forner a casa. A més de les receptes dels pans catalans més clàssics, Xavier Barriga també ha facilitat les instruccions de la pasta de full i del croissant i ha ensenyat a fer un llevat natural. Els participants han pogut seguir, durant tres setmanes, el procés pel qual una mescla d’aigua i farina esdevé llevat, la poció màgica del món de la fleca. Fins i tot s’han endut a casa una mica d’aquesta pasta, perquè a casa puguin emular el forner en cap de Turris.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia