Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Sabors amb història a La Ruta del Cister

Us proposem un viatge pel patrimoni i la gastronomia de l'Alt Camp, la Conca de Barberà i l'Urgell que ens convida a assaborir el territori

El monestir de Santes Creus és un dels punts destacats de La Ruta del Cister

El monestir de Santes Creus és un dels punts destacats de La Ruta del Cister

Sabíeu que La Ruta del Cister és una autèntica experiència enogastronòmica? Recorrent les comarques de l'Alt Camp, la Conca de Barberà i l'Urgell, aquesta ruta s'articula al voltant de tres joies arquitectòniques del món cistercenc: els monestirs de Santes Creus, Poblet i Vallbona de les Monges. Per si sols, ja valen la pena la visita, pel valor històric i espiritual que tenen aquests monuments, les comarques on es troben ofereixen una cuina arrelada a la terra, plena de productes amb segell de qualitat i amb esdeveniments que celebren la seva riquesa gastronòmica.

Bodego ruta cister

Propostes per triar i remenar

Entre els protagonistes indiscutibles, hi ha el calçot de Valls, amb IGP, que es converteix en estrella durant la popular Gran Festa de la Calçotada. A Agramunt, el torró i la xocolata a la pedra, elaborats amb mètodes tradicionals, són autèntics tresors dolços. I, a la Conca de Barberà, l'all de Belltall i els carquinyolis delecten el paladar dels visitants. 

Tant en restaurants com en diverses fires i festes gastronòmiques, com la Firacóc de Tàrrega, la Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra d'Agramunt, la Firagost —la Fira-Exposició del Camp Català— a Valls o la Festa de la Verema de l'Espluga de Francolí, entre d'altres, tindreu l'oportunitat de descobrir els productes més destacats de La Ruta del Cister

OLI LARUTADELCISTER MG 7366

I és que el vi i el cava —amb diverses DO (Tarragona, Conca de Barberà, Cava, Costers del Segre, Catalunya i Penedès)—, els formatges artesans, les coques de recapte, la mel, els embotits i la cervesa artesana també ocupen un lloc destacat en la gastronomia de la ruta, amb altres ingredients, com les castanyes de Vilanova de Prades, la fruita seca, la fruita dolça, el pa de pagès i l'oli d'oliva DOP Siurana i Les Garrigues, que completen una oferta de la qual es pot gaudir tot l'any.

BR 047 ElTarros Estiu02 ©CCUrgell

Tampoc no ens oblidem de la tòfona negra, un dels productes més preuats de la Conca de Barberà. Recol·lectada tant en estat salvatge com en plantacions especialitzades, destaca per l'aroma intensa i pel sabor inconfusible. A l'hivern, se celebra la Fira de la Tòfona de Vimbodí i Poblet, amb tastos, mercat i activitats com la caça de tòfones amb gossos ensinistrats.

Tofona 43 ©LaRutadelCister

I aquests són només alguns exemples de tot el que podeu fer si us animeu a explorar La Ruta del Cister, una proposta per a tota la família que podeu gaudir tot l'any.

Trobareu més informació i tots els detalls de les propostes a la web larutadelcister.info.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 291

ELS PLATS DEL TEU ESTIU

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Els Subirós

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: