Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

La varietat d’oliva més popular a casa nostra. De mida petita i forma arrodonida, la produeix un arbre de copa relativament reduïda, especialment resistent al fred i de maduració primerenca.

Alguns defensen que va arribar a Catalunya gràcies al rei Jaume, que la va donar al senyor d’Arbeca, però sembla més versemblant la teoria que diu que va ser el duc de Medinaceli qui, al segle XVII, la va dur de Palestina per plantar-la al seu castell-palau d’Arbeca, des d’on s’ha anat estenent a les províncies de Tarragona i Lleida.

Tot i ser una de les varietats més apreciades per a l’obtenció d’oli, pel seu rendiment i característiques organolèptiques, una part de les olives es destina al consum de taula, després del procés de maceració habitual, bàsicament com a producte d’aperitiu o integrades en amanides.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 291

ELS PLATS DEL TEU ESTIU

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Els Subirós

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: