Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

En la forma tradicional, oliva collida madura (i, per tant, ennegrida) i que se sotmet, sense trencament, a un procés per retirar-ne l’amargor abans de consumir-la directament o matar-la. Un procés, aquest darrer, que abans començava deixant-la al sol uns dies perquè perdés humitat, però que avui se sol fer per congelació. I que seguia posant-la en sal per aconseguir el pansiment característic de les olives mortes. Especialment emprada en amanides, però també com a acabament de coques i pizzes, en coure-la al forn allibera oli. També és un ingredient fonamental d’olivades i anxovades, un cop espinyolada i triturada. Més modernament, certes olives negres del mercat, les dites 'perles del Guadalquivir', corresponen, en realitat, a olives collides verdes però ennegrides per oxidació artificial.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: