Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Licor grec que pertany a l’àmplia família de destil·lats ('raki' a Turquia, 'tsikoudiá' a Creta o 'arak' i 'tsipouro' a l’Orient Mitjà) de les terres que formaven l’imperi Otomà. Es caracteritza per un toc anisat, que recorda el pastís, i que li aporta la maceració en l’alcohol de llavors d’anís i altres herbes. Com totes aquestes begudes, el seu consum se sol fer barrejant-lo a parts iguals amb aigua freda, provocant l’enterboliment característic i l’aparició d’un color blanquinós. Tot i que també hi ha qui el pren com a digestiu al final de l’àpat, ben fred i en forma de xopet, la manera tradicional de consumir-lo permet prendre’n al llarg de tot l’àpat. Lliga especialment amb els plats de peix i amb els populars aperitius 'mezzé', que la cuina grega ha incorporat a partir de la gastronomia de l’Orient més proper.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 291

ELS PLATS DEL TEU ESTIU

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Els Subirós

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: