Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Peix pla de mida relativament petita que, tot i estar científicament definit com a 'Citharus macrolepidotus', sol incloure altres espècies similars.

Es caracteritza perquè té els ulls a la part esquerra de la boca, grans i junts, i aquest mateix costat de color marronós clar, amb un dibuix que recorda les escates.

La mida el condemna a ser menjat, un cop arrebossat amb una mica de farina, just fregit i amb les vores (aletes) ben cruixents, per poder-les mastegar.

Com que la raspa no es trenca, s’aconsella agafar-lo amb els dits i retirar-ne la part del llom (els dos costats) fent-la lliscar per les espines i deixant-les al descobert, per retirar-les després i menjar-se la part de la ventresca. Sense oblidar la cua, també cruixent.

Els més hàbils poden dur a terme aquestes operacions directament amb la boca.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 291

ELS PLATS DEL TEU ESTIU

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Els Subirós

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: