Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Tot i que es pot discutir sobre l’origen dels 'cannelloni' (tubs llisos) i els 'manicotti' (ondulats), ningú no dubta que el caneló tradicional català és el pla. És quadrat i, un cop cuit, es cargola al voltant del farciment i agafa forma de canó. Una tradició, però, tardana. Perquè, si lliguem la forma del macarró amb la del colze ('tauró'), com a part central i extrems del tub prim que es posa a assecar al sol, penjant en horitzontal, podem establir una vinculació entre el caneló tubular i els galets. En qualsevol cas, és suggeridor que ambdues formes de pasta es vinculin a la mateixa festa: Nadal.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: