Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Varietat de patata de mida relativament petita i forma allargassada (sembla que el nom ve de la similitud amb el rosegador) que es conrea a la regió nord de França i que, gràcies a la promoció feta per Joël Robuchon amb el seu puré, ha assolit fama gastronòmica internacional. Especialment la denominada Ratte du Touquet, de producció limitada. De fet, es tracta d’una varietat relativament tardana, de pell fina de color groc i de carn ferma, que aguanta bé les coccions, equiparant-se, per tant, a una de les nostres anomenades 'patates velles'. Però la seva història, que arrenca el 1872, no és excessivament brillant. Fins al punt d’haver estat pràcticament extingida —és molt sensible a les malalties—, fins que el 1962 es va recuperar, no sense problemes, a partir de trenta únics peus existents.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: