Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

De patates, n’hi ha un bon tou. Als mercats catalans, gairebé un centenar de variatats. Una de les que els últims anys ha captivat els xefs creatius, pel seu aspecte i color violaci, és la patata violette, anomenada també patata trufada, Negresse, Sherry Blue o trufa de la Xina. De mida petita, semblant a les patates canàries, té una pell de color morat, gruixuda, i quan es talla, l’interior forma unes aigües amb vetes de color violeta-porpra. Tot i que l’origen genètic d’aquesta patata és desconegut, es creu que va néixer al segle XIX a França, concretament de la Bretanya. El seu color es deu a l’anthocyan, un pigment natural de la mateixa patata. A la cuina, la podeu utilitzar per a moltes preparacions, des de fer-ne unes patates xips per a aperitiu fins a escalivar-les amb una julivertada, en puré, crema, escuma, guisades (tenint en compte el seu color), etc.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: