3 maneres de fer tacos

Tres receptes per gaudir d'aquest plat mexicà

Tacos

Tacos

Els tacos han passat a la semifinal del concurs per triar el Nou Plat Favorit dels Catalans, demostrant que són una de les receptes preferides dels catalans. Com que us ha agradat tant, hem decidit compartir amb vosaltres quatre receptes de tacos que us permetran gaudir-ne a casa vostra. Som-hi!

Tacos de Guacamole

Tacos de guacamole

  • 4 tortillas mexicanes
  • 2 alvocats madurs
  • 8 làmines de formatge cremós
  • 2 tomàquets carnosos grossos
  • oli d’oliva verge extra
  • el suc de ½ llimona

Preparació

  1. Talleu els alvocats per la meitat i buideu-los amb l’ajut d’una cullera.
  2. Poseu-los en un recipient i ruixeu-los amb el suc de la llimona. Afegiu-hi sal, pebre i un bon raig d’oli. Aixafeu-ho amb una forquilla.
  3. Renteu el tomàquet i talleu-lo a làmines fines. Si no esteu segurs de com fer-ho, demaneu ajuda a un adult.
  4. Estireu les tortillas i poseu-hi les làmines de formatge cremós. A sobre, afegiu-hi les làmines de tomàquet. Unteu-ho amb una capa de guacamole i enrotlleu la tortilla.
  5. Demaneu ajuda a un adult per passar les tortillas per la paella, amb un raig d’oli i a foc mitjà. Quan s’enrosseixin, ja les tindreu a punt per menjar.

Tacos de Llagosta

Tacos de llagosta

Per a la llagosta:

  • 2 llagostes vives de Maine de 500 g
  • 1 pastanaga picada
  • 1 ceba blanca a quarts
  • 2 grans d'all
  • 2 tiges d'api picades
  • 1 cullerada de pebre
  • 1 fulla de llorer
  • 1 branqueta de farigola
  • aigua

Per a la salsa de xili de árbol:

  • 10 xilis secs de árbol
  • 1 tassa de ceba blanca
  • 2 grans d'all picats
  • ¼ de tassa de vinagre d'arròs
  • ½ tassa d'aigua
  • 1 cullerada d'oli d'oliva verge extra
  • ½ culleradeta d'oli de sèsam
  • 1 culleradeta de salsa de soja
  • sal
  • 1 rovell d'ou
  • 1 cullerada de mostassa de Dijon
  • 1 cullerada de puré de chipotle
  • ½ cullerada de salsa de soja
  • 1/2 culleradeta d'oli de sèsam
  • 1 cullerada de suc de llimona
  • 2 tasses d'oli de canola
  • 1 culleradeta de mel
  • sal

Addicional:

  • 8 tortillas de blat de moro
  • 3 cullerades de coriandre picat
  • 1 alvocat tallat a llesques
  • 2 llimones

Preparació:

  1. Per a la llagosta: en una olla gran amb aigua, poseu a bullir tots els vegetals i les herbes.
  2. Poseu les llagostes vives en una olla amb aigua bullent, que les cobreixi, i coeu-les.
  3. Retireu les llagostes de l'olla i poseu-les en una taula de tallar. Obriu el cos de les llagostes amb unes tisores i extraieu-ne la carn. Talleu-la a trossos.
  4. Per a la salsa de xili: torreu lleugerament els xilis. Amb una cullerada d'oli, salteu-los fins a caramel·litzar-los. Afegiu-hi la ceba i l'all i coeu-ho 2 min.
  5. En una liquadora o un processador d'aliments, liqüeu els xilis, la ceba i l'all amb la resta dels ingredients. Saleu-ho i reserveu-ho.
  6. Per a la maionesa de chipotle: en una liquadora o un processador d'aliments, poseu tots els ingredients, excepte l'oli, i mescleu-los fins que s'incorporin bé.
  7. Afegiu-hi l'oli lentament i continueu barrejant-ho fins que s'hi incorpori.
  8. Per als tacos: en una paella a foc mitjà, escalfeu uns segons els trossos de llagosta amb dues cullerades de mantega i dues cullerades de salsa de xili de árbol i sal.
  9. Escalfeu la planxa a foc mitjà i escalfeu-hi les tortillas fins que estiguin tendres.
  10. Per a cada taco, poseu una porció generosa de trossos de llagosta al centre d’una tortilla, una culleradeta de maionesa de chipotle, coriandre i una llesca d’alvocat. Serviu-ho amb un tros de llimona.

Tacos de cochinitia pibil

Tacos de cochinita pibil

  • 100 g d’achiote (arxiota)
  • 500 ml de suc de taronja agra
  • 2,5 kg d’espatlla de porc, amb la pell
  • 1 kg de ceba morada a la juliana
  • 2 g de comí
  • 50 g d’all
  • 5 g d’orenga mexicana del Yucatán
  • 5 g de pebre gros de Tabasco
  • sal
  • fulles de plàtan
  • 500 ml d’aigua

Per a la salsa xnipec:

  • 200 g de ceba morada picada o a la juliana
  • 2-4 xilis habaneros escalivats i picats
  • 200 ml de suc de taronja agra del Yucatán
  • sal
  • 2 g d’orenga del Yucatán

Per a l’acompanyament:

  • 50-100 g de frijoles per persona
  • 6 tortillas de blat de moro de 12 cm de diàmetre per persona

Preparació

  1. Per a la salsa xnipec: barregeu bé tots els ingredients.
  2. Torreu suaument les espècies i tritureu-les amb achiote (arxiota) i suc de taronja. Feu un adob o marinat.
  3. Traieu la pell de l’espatlla de porc. Reserveu la pell i macereu la carn amb l’adob d’achiote (arxiota); saleu-la.
  4. En una braser de forn, disposeu en forma de llit la ceba i els alls, a la juliana. A sobre, poseu-hi l’espatlla i la resta de l’adob. Cobriu-ho amb la pell de porc i tapeu-ho molt bé amb les fulles de plàtan, passades pel foc perquè es torrin una mica. Afegiu-hi mig litre d’aigua.
  5. Tapeu el braser amb una tapa o amb paper d’alumini. Enforneu-ho 5 h a 180 ºC, vigilant que no es cremi.
  6. Per servir-ho, ho podeu desgreixar i esmicolar la carn i la pell. Se serveix amb el seu propi suc.
  7. Ompliu tortillas, escalfades, amb la carn i acompanyeu-ho amb salsa xnipec i frijoles.

REVISTA CUINA

Portada 233

Vietnam. L'últim secret del rebost asiàtic.

  • Panellets per tots sants
  • Sobrassada

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€ I  DE REGAL 2 ESPECIALS RECEPTES BY CUINA

19,90 €

NÚMEROS ENDARRERITS

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

REVISTA CUINA

Portada 233

Vietnam. L'últim secret del rebost asiàtic.

  • Panellets per tots sants
  • Sobrassada

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€ I  DE REGAL 2 ESPECIALS RECEPTES BY CUINA

19,90 €

NÚMEROS ENDARRERITS

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.