Plat Favorit 2017

DOP Formatge de l'Alt Urgell i la Cerdanya

Un formatge cremós per a l'entrepà o per a gurmets

DOP Formatge de l'Alt Urgell i la Cerdanya

DOP Formatge de l'Alt Urgell i la Cerdanya

Catalunya és terra de tradició formatgera, i té la Seu d'Urgell com a capital del formatge: la comarca a la qual pertany el municipi i la Cerdanya conformen el territori on s'elabora un dels formatges amb més reputació del país.

El formatge s'elabora exclusivament amb llet de vaca frisona pasteuritzada. També destaca per la seva pasta premsada de color crema, pel seu sabor suau i la seva textura tendra i cremosa. Això fa que sigui un complement ideal tant per als entrepans dels més petits com per a la taula dels més gurmets.

 

Zona de producció

Comarques de l'Alt Urgell i la Cerdanya

Característiques

Tot el procés d'elaboració del formatge es realitza dins d'aquestes comarques. S'elabora exclusivament amb llet de vaca frisona pasteuritzada, es madura i la pasta premsada no és cuita.

Comercialització

Es ven en peces senceres, però el podeu comprar a talls en qualsevol establiment on el trobeu. Sempre hi veureu l'etiqueta pròpia de la DOP Formatge de l'Alt Urgell i la Cerdanya i l'etiqueta comunitària de Denominació d'Origen Protegida.

Consell regulador

C. Sant Ermengol, 37. 25700. La Seu d'Urgell. Tel. 973 35 02 66. formatge@dop-alturgell-cerdanya.com. www.dop-alturgell-cerdanya.com

REVISTA CUINA

Portada 221

POSTRES: PER FER A CASA... I TRIOMFAR!

  • Rebost morat
  • Peix fumat

12 NÚMEROS PER NOMÉS

29,90 €

NÚMEROS ENDARRERITS

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

REVISTA CUINA

Portada 221

POSTRES: PER FER A CASA... I TRIOMFAR!

  • Rebost morat
  • Peix fumat

12 NÚMEROS PER NOMÉS

29,90 €

NÚMEROS ENDARRERITS

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat