Plat Favorit 2017

DOP Siurana

Oli d'oliva verge extra de producció mil·lenària

DOP Siurana

DOP Siurana

A la riba del riu Siurana s'hi conreen des de fa mil anys les oliveres d'on s'extreu la matèria primera per produir l'oli de la DOP homònima. Majoritàriament, s'elabora amb olives arbequines (en un 90% de la producció) i amb les varitetas morruda i rojal (en un 10%).

Destaca especialment per les seves qualitats organolèptiques i és apreciat arreu, tant per amanir com per cuinar, gràcies al seu sabor equilibrat amb aromes d'ametlla verda i poma. A més, segons l'època de collita podrem degustar un oli més afruitat i verdós, cap al novembre, i un altre de dolç i daurat, pels volts de gener.

 

Zona de producció

Comarques del Priorat, el Tarragonès, la Ribera d'Ebre, l'Alt i el Baix Penedès i la Conca de Barberà.

Varietats

Arbequina, principalment, però també rojal i morruda.

Característiques

L'oli produït durant els primers mesos de recol·lecció és de color verd i amb molt de cos i destaca per ser afruitat. El que es produeix en els darrers mesos és de color groguenc i més fluid i de sabor més dolç.

Comercialització

Als envasos hi ha de constar el logotip de la DOP Siurana i el símbol de Denominació d'Origen Protegida.

Consell regulador

Estació Enològica. Pg. de Sunyer, 4-6, baixos. 43202. Reus. Tel.: 977 33 17 39. crdops@tinet.org. www.siurana.info

REVISTA CUINA

Portada 221

POSTRES: PER FER A CASA... I TRIOMFAR!

  • Rebost morat
  • Peix fumat

12 NÚMEROS PER NOMÉS

29,90 €

NÚMEROS ENDARRERITS

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

REVISTA CUINA

Portada 221

POSTRES: PER FER A CASA... I TRIOMFAR!

  • Rebost morat
  • Peix fumat

12 NÚMEROS PER NOMÉS

29,90 €

NÚMEROS ENDARRERITS

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat