Preparació

  1. Per a la pasta de full: pasteu la farina i l’aigua fins que us quedi una massa homogènia i suau (uns 20 min).
  2. Poseu la massa en un recipient tapat amb film i guardeu-lo a la nevera com a mínim 4 h.
  3. Retireu el recipient de la nevera i incorporeu la mantega a la massa. Per fer-ho, esteneu la massa en una superfície amb farina amb l’ajuda d’un corró i feu-ne un rectangle. Dividiu ‘mentalment’ la massa en tres parts i al terç central poseu-hi la meitat de la mantega tallada a làmines d’uns 3 mm. Tot seguit, doblegueu el terç inferior sobre la mantega i, a sobre, poseu-hi l’altra meitat de la mantega. Tapeu-la amb el terç superior de la massa.
  4. Esteneu de nou la massa amb el corró fins que us quedi un rectangle d’1 cm. Aneu plegant la massa com heu fet en el punt 3 (però sense la mantega) i repetiu l’operació 5 vegades. Després, esteneu la massa en forma de rectangle de 4 mm i feu-ne trossos de 15 x 15 cm.
  5. Per al farcit: poseu les fulles d’espinacs en un recipient gran amb una mica de sal i fregueu-les entre elles per treure’n l’aigua.
  6. Piqueu els xampinyons i els pinyons i barregeu-los amb les fulles d’espinacs tallades. Salpebreu-ho.
  7. Talleu una làmina de formatge Urgèlia d’1 cm de gruix, traieu-ne la crosta i reserveu-la. Amb la resta del formatge feu-ne 4 lingots de 12 x 1 x 1 cm i reserveu-los.
  8. Per a la salsa d’almadroc: poseu tots els ingredients en un got i tritureu-los, afegint l’oli a poc a poc fins que us quedi una salsa semblant a una maionesa.
  9. Per al muntatge: pinteu les bases de la pasta de full amb l’ou batut i farciu-les. A sobre del farcit, poseu-hi un lingot d’Urgèlia.
  10. Tanqueu la pasta en forma de llibre i pressioneu-ne suaument els marges. Poseu-los en una safata per al forn i coeu-los primer 5 min a 210 ºC, i després 20 min a 180 ºC.
  11. Emplateu-los i salseu-los amb la salsa.

REVISTA CUINA

portada 220

CARBASSA: MOLT MÉS PODEROSA DEL QUE US IMAGINÀVEU

  • Caçar bolets fora del bosc
  • Receptes amb llenega

12 NÚMEROS PER NOMÉS

29,90 €

NÚMEROS ENDARRERITS

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

REVISTA CUINA

portada 220

CARBASSA: MOLT MÉS PODEROSA DEL QUE US IMAGINÀVEU

  • Caçar bolets fora del bosc
  • Receptes amb llenega

12 NÚMEROS PER NOMÉS

29,90 €

NÚMEROS ENDARRERITS

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat