Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

És curiós que l’origen del provolone, un dels grans formatges italians, sigui al sud del país, i en canvi, la principal zona de producció es trobi, justament, al nord (Piemont, Vèneto, Llombardia). S’elabora amb llet de vaca, de pasta fi lada, de color palla, amb l’escorça tova, llisa, prima i brillant per la parafina que conté. És de sabor suau i delicat. N’hi ha de moltes formes (cilíndrics, rodons, cònics. En podeu trobar de dolços o picants. El dolç es fa amb quall de vedell i el picant, amb quall de cabra o xai. Feu-ne llesques d’un dit de gruix i passeu-les per la planxa, gratineu-lo, feu-ne un sandvitx o ratlleu-lo sobre la sopa.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: