Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Els canelons de Sant Esteve

9 canelons per celebrar el 26 de desembre

CUINA.CAT

18/12/2019

Sí, apostem perquè els canelons no faltin mai a taula, de rostit i fets com ho feia l’àvia. Però també reivindiquem que aquests rotlles de pasta saborosos siguin un plat molt més habitual, amb farciments i salses diferents. Us mostrem les propostes de nou restaurants que o bé aposten pel clàssic, o bé han fet les seves pròpies versions.

01 Caneló de confit d'ànec amb salsa de taronja (Can Boneta)

Caneló de confit d'ànec amb salsa de taronja (Can Boneta)

Caneló de confit d'ànec amb salsa de taronja

El restaurant Can Boteta, especialitzat en plats, platillos i platets, ofereix a la seva carta un caneló ben allunyat de les receptes clàssiques de Sant Esteve, el de confit d'ànec amb salsa de taronja, que també fa festa! I, si en lloc de carta, us decanteu pel menú de migdia dels dies feiners, heu de saber que us trobareu una de les propostes més destacades de la capital catalana.

  • Can Boneta. Balmes, 139. Barcelona.
  • 932 18 31 93
02 Caneló de pollastre rostit amb bolets amb crema (Can Jubany)

Caneló de pollastre rostit amb bolets amb crema (Can Jubany)

Caneló de pollastre rostit amb bolets amb crema

Can Jubany ofereix com a nova versió el caneló de pollastre rostit amb bolets, alhora que manté a la carta els canelons tradicionals per als paladars més clàssics. Ambdós plats són un clar exponent de la cuina del xef: aprofitar l’experiència de la tradició per crear receptes innovadores que conserven l’essència de tota la vida.

  • Can Jubany. Ctra. de Sant Hilari, s/n. Calldetenes (Osona)
  • 938 89 19 23
03 Caneló de rostit amb amanida de poma, api i raves (Els Casals)

Caneló de rostit amb amanida de poma, api i raves (Els Casals)

Caneló rostit amb amanida de poma, api i raves

El caneló de rostit amb amanida de poma, api i raves és la proposta que trobareu a la carta d'Els Casals, capitanejat pel xef Oriol Rovira. La proximitat i la temporalitat dels productes marquen els plats d’aquest restaurant osonenc, que s’abasteix de la mateixa finca o d’explotacions properes. Podreu triar entre diversos menús i, si us ve de gust, us hi podreu allotjar.

04 Canelos clàssics (7 Portes)

Canelos clàssics (7 Portes)

Canelons clàssics

Els barcelonins d’arrel —i molts de comarques, també— ho tenen clar. Si hi ha un restaurant on el plat estrella de Sant Esteve és un clàssic, és aquest. Al 7 Portes trobareu els canelons de tota la vida. Tradició, família i plats tradicionals són la recepta de l’èxit d’un dels restaurants més antics de la capital catalana, que també excel·leix en l’elaboració d’arrossos i paelles.

  • 7 Portes, Pg. Isabel II, 14. Barcelona.
  • 933 19 30 33

 

05 Caneló de rostit de l'àvia (Sol Blanc)

Caneló de rostit de l'àvia (Sol Blanc)

Caneló de rostit a l'estil de l'àvia

Sorprèn i no sorprèn. La recepta més consultada —de llarg!—de la història del CUINA és, precisament, la dels canelons de rostit de l’àvia Conxita, de Jordi Ribas. El xef els continua elaborant amb el rostit de tres carns (vedella, porc i pollastre), fetge d’ànec i una beixamel al punt. Podeu tastar-los al restaurant gironí Sol Blanc o provar de fer-los a casa seguint la recepta que trobareu aquí. Èxit assegurat!

  • Sol Blanc. Barri Molinet, 14. Girona.
  • 972 66 73 65
06 Caneló de fricandó de vedella amb crema fina d'avellanes (Panot)

Caneló de fricandó de vedella amb crema fina d'avellanes (Panot)

Caneló de frincandó de vedella amb crema fina d'avellanes

Segur que el mateix Marc Ribas el definiria com a "brutal", i no és per a menys. Perquè el caneló de fricandó de vedella amb crema fina d’avellanes que proposa el xef televisiu al Panot és colossal. I només és una de les moltes propostes estupendes de la cuina burgesa, tradicional catalana i d’inspiració modernista que trobareu a la carta!

  • Panot. Pg. de Gràcia, 132. Barcelona.
  • 699 41 41 14
07 Canelons de la casa amb beixamel de ceps, oli d’alls i sal d’herbes

Canelons de la casa amb beixamel de ceps, oli d’alls i sal d’herbes

Canelons de la casa amb beixamel de ceps, oli d’alls i sal d’herbes

Sí, és clar, al bell mig del Parc Natural del Cadí Moixeró també podeu trobar un plat de canelons d’aquells que fan perdre el senderi. A Ca l'Amador preparen els canelons de la casa amb beixamel de ceps, oli d’all i sal d’herbes, que poden ser una molt bona excusa per descobrir la cuina atrevida i amb un punt de sofisticació. I, de passada, podreu gaudir del paisatge i de la tranquil·litat del lloc.

  • Ca l'Amador. Llana , 9. Josa de Cadí (Alt Urgell)
  • 973 37 00 46
08 Canelons de la casa (Casa Agustí)

Canelons de la casa (Casa Agustí)

Canelons de la casa

Els canelons de la casa de Casa Agustí són d’aquells que sovint diem 'de la iaia'. A Casa Agustí en mantenen la recepta original des de fa anys per elaborar uns canelons saborosos, amb el farciment molt melós i un gratinat cruixent i suau. Una proposta casolana per no oblidar les tradicions, per Sant Esteve o qualsevol altre dia de l’any.

 

09 Canelons amb crema de tòfona (Gaig Barcelona)

Canelons amb crema de tòfona (Gaig Barcelona)

Caneló d'en Gaig amb crema de tòfona

És el plat estrella del reconegut xef barceloní Carles Gaig. Al restaurant Gaig Barcelona, cuina la recepta de canelons que va aprendre de la seva mare, Maria Framis, que ja ha passat per diverses generacions, des de 1869. Els elabora amb tres carns rostides -vedella, porc, pollastre-, els cobreix de beixamel, els gratina i els dóna el punt final amb la tòfona.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: