Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

7 vins bons i barats

Ideals per beure i per maridar

CUINA.CAT

08/05/2020

Aliens al confinament, les vinyes i els vins segueixen el curs de la natura, de manera que, com a mínim, ens podem assegurar la petita alegria d'encetar un bon vi sense moure'ns de casa. Us en proposem uns quants!

01 10.000 hores

10.000 hores

10.000 hores

Un vi ecològic, d’aromes fresques de fruita vermella, sedós en boca, llaminer i amb una acidesa vibrant. Marideu-lo amb aperitius i plats lleugers: arròs, amanides, plats de pasta i formatge fresc. 

  • DO: Penedès
  • Celler: Oliver Viticultors
  • Preu: 6-7 euros
02 Àuria

Àuria

Àuria

Aquest monovarietal de moscatell de gra petit es verema a la manera tradicional amb molta cura per trobar l’equilibri de la maduresa del raïm. Us agradarà si busqueu aromes de flors fines i delicades. Marideu-lo amb una amanida de ruca i fruita!

  • DO: Empordà
  • Celler: Mas Llunes
  • Preu: 7,50 euros
03 Gessamí

Gessamí

Gessamí

Les aromes de les varietats moscat, sauvignon blanc i gewürztraminer afloren gràcies a la maceració del most amb la pela en fred abans de la fermentació. Us agradarà si somieu en la primavera dins d'una ampolla de vi. Marideu-lo amb una terrina freda de conil!

  • DO: Penedès
  • Celler: Gramona
  • Preu: 11,20 euros
04 Avgvstvs

Avgvstvs

Avgvstvs

Un cupatge de merlot i cabernet sauvignon, de conreu ecològic, amb notes de fruita vermella, un fons especiat, saborós i amb una bona acidesa. Marideu-lo amb arròs, peix, carn, postres i taules de formatges, cremosos i curats.

  • DO: Penedès
  • Celler: Avgvstvs Forvm
  • Preu: 7,50 euros
05 Jaque Mate

Jaque Mate

Jaque mate

La jaqué és una varietat prefil·loxèrica, originària de les Gavarres i coneguda a la zona per la vinculació amb les bruixes i els rituals màgics. El celler Mas Molla, un dels més emblemàtics de la zona del vi de pagès de Calonge, n’elabora evitant tota intervenció possible. Fermenta de manera espontània amb els llevats que porta el raïm de la vinya, no hi afegeixen cap additiu, no el filtren i no el clarifiquen. Vi singular i􏰤􏰓􏰟 rústic que de ben segur que no us deixarà indiferents.

  • DO: Baix Empordà
  • Celler: Mas Molla
  • Preu: 7,95 euros
06 Brocada

Brocada

Brocada

La brocada és una varietat de raïm negre autòctona de la comarca del Pallars Jussà. La família propietària del celler Miquel Roca en va recuperar dues parcel·les de vinya vella situades a 700 metres i amb el raïm ha elaborat el Brocada, un vi vermell de muntanya, sense filtrar, amb un caràcter fresc, afruitat i especiat que, juntament amb la rusticitat, el fan un vi molt interessant que representa perfectament les aromes que es poden sentir passejant per la vall de Barcedana.

  • DO: Lleida
  • Celler: Miquel Roca
  • Preu: 8,40 euros
07 Finca Olivardots Rosa d'àmfora

Finca Olivardots Rosa d'àmfora

Finca Olivardots Rosa d'àmfora

La carinyena roja és una varietat molt singular que a Catalunya només es troba a l’Alt Empordà, sovint amagada entre altres varietats. Amb aquesta 􏰛􏰓􏰜􏰍􏰝􏰞􏰓varietat escassa i rara, 􏰩􏰍Vinyes d’Olivardots n’elabora l’únic vi monovarietal, el Rosa d’Àmfora. És un rosat de color pàl·lid criat en àmfores de terrissa. Fresc i llaminer, s’allunya dels rosats més frívols amb tocs salins i lleugerament amargosos, que li confereixen un caràcter molt mediterrani.

  • DO: Alt Empordà
  • Celler: Vinyes d'Olivardots
  • Preu: 10,50 euros

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

31 mai - 01 jun

Vermood Market

Arriba la Vermood Market, el primer mercat vintage a Vilanova i la Geltrú, que tindrà lloc cada diumenge...

12 jun

Revolució a la cuina 2020

Aquesta primavera el Mercat de la plaça de Cuba de Mataró us convida a la Revolució a la cuina....

18 jun

Cicle de 8 sopars que fan la volta al món

El Restaurant Norai i CUINA organitzen un cicle de 8 sopars per commemorar la primera volta al món per part...

Portada Cuina 240

TORNEM A LA TERRA: EL REBOST AL COSTAT DE CASA

  • Tot el que cal saber per ser 'foodies' de debò
  • Xefs a la xarxa

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto