CUINA.CAT
08/05/2020Aliens al confinament, les vinyes i els vins segueixen el curs de la natura, de manera que, com a mínim, ens podem assegurar la petita alegria d'encetar un bon vi sense moure'ns de casa. Us en proposem uns quants!
10.000 hores
Un vi ecològic, d’aromes fresques de fruita vermella, sedós en boca, llaminer i amb una acidesa vibrant. Marideu-lo amb aperitius i plats lleugers: arròs, amanides, plats de pasta i formatge fresc.
Àuria
Aquest monovarietal de moscatell de gra petit es verema a la manera tradicional amb molta cura per trobar l’equilibri de la maduresa del raïm. Us agradarà si busqueu aromes de flors fines i delicades. Marideu-lo amb una amanida de ruca i fruita!
Gessamí
Les aromes de les varietats moscat, sauvignon blanc i gewürztraminer afloren gràcies a la maceració del most amb la pela en fred abans de la fermentació. Us agradarà si somieu en la primavera dins d'una ampolla de vi. Marideu-lo amb una terrina freda de conil!
Avgvstvs
Un cupatge de merlot i cabernet sauvignon, de conreu ecològic, amb notes de fruita vermella, un fons especiat, saborós i amb una bona acidesa. Marideu-lo amb arròs, peix, carn, postres i taules de formatges, cremosos i curats.
Jaque Mate
La jaqué és una varietat prefil·loxèrica, originària de les Gavarres i coneguda a la zona per la vinculació amb les bruixes i els rituals màgics. El celler Mas Molla, un dels més emblemàtics de la zona del vi de pagès de Calonge, n’elabora evitant tota intervenció possible. Fermenta de manera espontània amb els llevats que porta el raïm de la vinya, no hi afegeixen cap additiu, no el filtren i no el clarifiquen. Vi singular i??? rústic que de ben segur que no us deixarà indiferents.
Brocada
La brocada és una varietat de raïm negre autòctona de la comarca del Pallars Jussà. La família propietària del celler Miquel Roca en va recuperar dues parcel·les de vinya vella situades a 700 metres i amb el raïm ha elaborat el Brocada, un vi vermell de muntanya, sense filtrar, amb un caràcter fresc, afruitat i especiat que, juntament amb la rusticitat, el fan un vi molt interessant que representa perfectament les aromes que es poden sentir passejant per la vall de Barcedana.
Finca Olivardots Rosa d'àmfora
La carinyena roja és una varietat molt singular que a Catalunya només es troba a l’Alt Empordà, sovint amagada entre altres varietats. Amb aquesta ???????varietat escassa i rara, ??Vinyes d’Olivardots n’elabora l’únic vi monovarietal, el Rosa d’Àmfora. És un rosat de color pàl·lid criat en àmfores de terrissa. Fresc i llaminer, s’allunya dels rosats més frívols amb tocs salins i lleugerament amargosos, que li confereixen un caràcter molt mediterrani.
En vols més?
Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de:
Rep a la teva safata d'e-mail el millor de Cuina.cat
Inscriu-te al newsletter de Cuina i uneix-te a la nostra gran família. Ja som més de 35.000.