Preparació
- Confiteu el bacallà: poseu els lloms en un cassó o una paella on hi càpiguen sense estar amuntegats i que quedin justets. Cobriu-ho amb l’oli de gira-sol i afegiu-hi la farigola, el llorer i els alls. Coeu-ho al foc més baix possible, de manera que es confiti molt a poc a poc; veureu que ja està quan se separin les llesques de bacallà.
- Per a la salsa: poseu la sobrassada en una paella a foc molt lent, perquè es desfaci. Afegiu-hi la mel i remeneu-ho; mulleu-ho amb unes gotes d’aigua. La sobrassada ha de quedar desfeta, com si fos salsa de tomàquet.
- Traieu el bacallà de l’oli i escorreu-lo sobre un paper de cuina; eixugueu-lo bé, amb molta cura que no es desfaci.
- Per al puré: poseu el bròquil en una cassó amb una mica de sal i pebre i afegiu-hi la llet, que quedi cobert. Coeu-ho fins que el bròquil estigui tou.
- Traieu-la amb una escumadora i tritureu-la (ha de quedar espès).
- En un plat, poseu unes cullerades de puré. A sobre, amb la pell cap amunt i de costat, el bacallà. Afegiu-hi unes cullerades de salsa de mel i sobrassada, i els pinyons. Empolseu-ho amb julivert picat i vimi escaldat per donar-li color i refrescar-ho.