Preparació
- Preescalfeu el forn a 190 ºC, amb calor a dalt i a baix.
- Greixeu un motlle rectangular de plum-cake.
- En un bol, piqueu-hi bé els plàtans, però sense que quedin fets un puré. Aquesta és la clau perquè el Banana Bread quedi esponjós, ja que si els plàtans estan totalment aixafats la molla quedarà densa i sense personalitat.
- Incorporeu-hi la mel o la pasta de dàtils, l'oli i els ous.
- Afegiu-hi la farina de blat barrejada amb el bicarbonat. Com que és complicat tamisar la farina integral, n'hi haurà prou de deixar-la anar i airejar-la amb unes varetes.
- Afegiu-hi la llet vegetal i, quan la mescla sigui homogènia, també les nous picades. Reserveu-ne algunes per a la decoració.
- Aboqueu la massa al motlle i poseu-hi algunes nous damunt per decorar.
- Coeu-ho al forn 40 min, o fins que el Banana Bread estigui daurat i en punxar-lo amb un escuradents aquest surti net.