Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

  1. Per als tomàquets amb almívar: escaldeu els tomàquets amb aigua bullent i peleu-los. Talleu-los per la meitat, poseu-hi sucre al damunt i deixeu-los reposar tota la nit a temperatura ambient, tapats amb un drap.
  2. L’endemà, poseu els tomàquets (que hauran deixat anar l’aigua i s’hauran semiconfitat) en un cassó amb un litre d’aigua i les peles de les llimones, i feu-los bullir 40 min. 
  3. Afegiu el suc de les llimones al cassó i retireu la cassola del foc. Ompliu pots de vidre amb els tomàquets i el líquid fins a dalt de tot, tanqueu els pots i gireu-los cap per avall mentre estiguin calents, perquè facin el buit i es puguin conservar al rebost.
  4. Per al bescuit: tritureu el pa integral a trossos grossos (millor si ho feu al morter).
  5. Munteu les clares dels ous amb la batedora, i quan estiguin a mig muntar afegiu-hi el sucre blanc.
  6. Munteu els rovells i el sucre morè. 
  7. Barregeu-ho en aquest ordre: poseu els rovells muntats en un bol i afegiu-hi l’oli, el pa i, finalment, les clares. Barregeu-ho amb una llengua amb moviments envoltants i poseu-ho en un recipient metàl·lic d’uns 5 cm d’alt. Congeleu-ho 2 h.
  8. Traieu la safata del congelador i torneu-ho a remenar tot amb una cullera. Poseu-ho al congelador 1 h més i torneu-ho a remenar.
  9. Reserveu-ho al congelador fins al moment de muntar la recepta. 
  10. Escalfeu una mica un cercle metàl·lic, poseu-lo sobre el bescuit i pressioneu fins a tallar-lo. Poseu el cilindre de bescuit al centre d’un plat fondo i, al damunt, afegiu-hi un tall de formatge i un tomàquet verd confitat tallat a rodanxes. Acabeu- ho amb una fulla d’alfàbrega fregida empolsinada amb sucre.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: