Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

1. Què necessitem per fer pasta a casa? 

El primer que us cal són ganes de fer-ne! Necessiteu farina de blat, de força, o una mescla amb farina integral o semolina de blat. Podeu fer la pasta fresca amb ous o amb purés vegetals, d’espinacs, de tomàquet, de bolets o de tinta de calamar. Trobareu mil i una receptes de pasta fresca, amb sabor neutre o amb moltes varietats de gustos!

2. Quins farciments podem preparar? 

Si voleu farcir la pasta, podeu fer-ho amb carn, peix, marisc i, fins i tot, amb fines herbes amb mató. Heu de tenir en compte que siguin farciments prou compactes i lligats, però també en podeu fer servir de líquids, congelant-los perquè quedin dins la pasta quan la tanqueu, i així recuperaran la forma líquida en coure-la. 

3. Només es pot farcir pasta fresca?

Si bé la millor pasta per farcir és la fresca, perquè permet més varietat d’elaboracions, a Catalunya també farcim els galets per Nadal, que són de pasta seca, i podríem dir que els canelons també són pasta farcida i es poden fer tant amb pasta seca com fresca.

4. Quanta estona l’hem de coure? 

La pasta fresca s’ha de coure força menys temps que la seca. El més habitual és posar 1 l d’aigua i 15 g de sal per cada 100 g de pasta i coure-la 3 o 4 min, com a màxim, tot i que dependrà de la recepta. I, encara que a Itàlia la couen sense oli, a mi m’agrada posar-ne un raig a l’aigua de cocció.

Preparació

  1. Per a la pasta: mescleu la farina amb els rovells i pasteu-ho fins que us quedi una bola compacta. Emboliqueu-la amb paper de plàstic transparent i deixeu-la reposar 12 h a la nevera.
  2. Talleu un tros de la massa i, amb un corró, estireu-la per aprimar-la i poder-la passar per la màquina de pasta i aconseguir làmines fines. Podeu guardar-les en un recipient al congelador, amb paper sulfurat entre cadascuna.
  3. Per al brou i el farciment: poseu l’aigua, el pit de pollastre i el gorgil en una olla grossa. Quan arrenqui el bull, escumeu la superfície i afegiu-hi el sagí i els vegetals. Rectifiqueu-ho de sal i coeu-ho 1 h. 
  4. Incorporeu-hi la botifarra negra i deixeu-ho 5 min més. Coleu el brou i reserveu-lo.
  5. Prepareu el farciment. Piqueu a màquina (o amb un aparell que no faci el picat gaire fi) el pit de pollastre, el gorgil, la botifarra negra, ½ pastanaga, ½ porro i ½ ceba. Mescleu-ho bé, salpebreu-ho i reserveu-ho a la nevera. 
  6. Per al muntatge: talleu la pasta fresca a quadrats de 5 cm i pinteu-ne els voltants amb aigua. Poseu-hi una culleradeta del farciment al mig i tapeu-los amb un altre quadrat de pasta. Pressioneu-ne les vores amb una forquilla, per crear uns miniraviolis.
  7. Poseu el brou al foc i escaldeu-hi una juliana fina de porro, pastanaga i carbassó. Afegiu-hi els miniraviolis i coeu-los 2 min. Afineu-ne el punt de sal i ja ho podeu servir, amb un fil d’oli i una mica de porradell picat.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 282

UN NOU CURS AMB MOLT DE GUST!

  • Tot el que heu de saber per estar al dia

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: