Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

  1. Per a la mousse de foie: obriu el fetge d’ànec i desnerveu-lo amb l’ajuda d’un ganivet petit. Condimenteu-lo amb una mica de sal i pebre.
  2. Talleu-lo a trossos i tritureu-los amb el brou de pollastre calent, fins a aconseguir una textura cremosa. Ompliu-ne una mànega de plàstic. Reserveu-ho a la nevera.
  3. Per al caramel de pero ximenes: en un cassó petit, barregeu el sucre amb el vi i deixeu-ho reduir a foc mitjà fins aconseguir una textura de mel. Traieu-ho del foc, incorporeu-hi les avellanes picades i el sèsam torrat i deixeu-ho refredar.

MUNTATGE

  1. Peleu la poma, buideu-la i talleu-la a làmines fines, ambuna mandolina o una màquina de tallar embotits.
  2. Esteneu una mica de paper film i superposeu-hi cinc rodanxes fines de poma.
  3. Ompliu-ho de mousse de foie i enrotlleu-ho ajudant-vos del paper film, per donar forma al caneló.
  4. Repetiu l’operació fins a acabar els canelons. Reserveu-los a la nevera.
  5. En el moment de servir, traieu el paper film, empolseu els canelons amb sucre i, amb un cremador de cuina, cremeu-los lleugerament fins a aconseguir una capa daurada cruixent de sucre, igual que la de la crema catalana.
  6. Serviu els canelons de foie i poma caramel·litzada amb una mica de caramel de pedro ximenes. Els podeu servir de primer plat, acompanyats d’uns brots d’espinacs amanits amb oli de sèsam i una mica de magrana.

CONSELL
Per evitar una possible oxidació de la poma en el moment de muntar els canelons, passeu-hi una llimona tallada per sobre per deixar-hi el suc. Aquests canelons no es poden guardar, un cop cremats, perquè, passat poc temps, la capa de sucre cruixent quedaria líquida.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto