Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

Per a la brandada:

  1. Poseu a foc suau l'aigua freda i el bacallà. Quan comenci a bullir, compteu 3 min i retireu-ho.
  2. En un altre cassó escalfeu l'oli amb l'all i el llorer a una temperatura que no superi els 80 ºC. Quan hagi infusionat, retireu l'all i el llorer.
  3. Coleu el bacallà i reserveu-ne l'aigua de cocció.
  4. Tritureu el bacallà amb un túrmix, intercalant a poc a poc l'oli i la nata. Si veieu que us cal més líquid, aprofiteu l'aigua de la cocció. Rectifiqueu-ho de sal i de pebre.

Per a la maionesa d'alfàbrega:

  1. Escaldeu les fulles d'alfàbrega submergint-les en aigua i gel. Assequeu-les bé.
  2. Incorporeu-hi l'ou. Aneu afegint-hi els olis en forma de fil mentre ho barregeu amb un túrmix.
  3. Rectifiqueu-ho de sal i reserveu.

Per a la poma osmotitzada:

  1. Barregeu el suc de llimona i l'aigua.
  2. Netegeu la poma i, sense pelar-la, talleu-la en làmines fines amb una mandolina. Col·loqueu les làmines en una bossa de buit juntament amb els líquids i envaseu-ho. Conserveu-ho a la nevera fins al seu ús.

Muntatge:

  1. Poseu film sobre la taula de treball. Col·loqueu-hi a sobre les làmines de poma i la brandada. Emboliqueu-ho com si es tractes de l'embolcall d'un caramel.
  2. Conserveu la brandada en una mànega de pastisseria a la nevera.
  3. En el moment de servir-ho, cremeu amb sucre morè i decoreu-ho per sobre amb filaments de bitxo i caviar de soja.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: