Preparació
- Poseu els cigrons en remull, amb un xic de bicarbonat, 12 h.
- Peleu els llagostins i aprofiteu-ne els caps i les cloves per fer un fumet ràpid: daureu-los amb un raig d’oli i afegiu-hi 1,5 l d’aigua. Bulliu-ho 20 min i coleu-ne el suc resultant.
- Coeu els cigrons amb el fumet de llagostins, 1 h.
- En una cassola amb un raig d’oli, daureu els llagostins breument i reserveu-los.
- En el mateix oli, daureu els alls i el pa i reserveu-ho.
- Sofregiu la ceba picada, el pebrot vermell i el tomàquet picat. Afegiu-hi el pebre vermell dolç i retireu-ho del foc. Tritureu-ho amb els alls i el pa fregit.
- Salteu els espinacs amb un xic d’oli d’oliva i reserveu-los.
- Talleu el bacallà a daus de 2 cm.
- A la cassola on heu cuit els cigrons i on queda part del fumet, poseu el triturat de pa i sofregit, els espinacs i el bacallà a daus i coeu-ho 5 min. Afegiu-hi els llagostins i deixeu-ho coure 1 min. Saleu-ho.