Troba la teva recepta

Preparació

  1. Per a la coca: barregeu tots els ingredients fins a obtenir una massa cremosa. Estireu-la sobre un full de silicona o un paper sulfurat, amb l’espàtula, i marqueu-la amb un escuradents, formant rectangles
    de 4 x 15 cm. Poseu-hi les pipes a sobre i enforneu-ho 6 min, a 160 ºC.
  2. Per al carpaccio: poseu els peus de porc a bullir en aigua, amb la guarnició aromàtica i la sal, 3 h. Un cop bullits, deixeu que es temperin, desosseu-los, poseu-los en un motlle, premsats, i poseu-los al congelador.
  3. Per a les carxofes: peleu les carxofes, arrodoniu-les (tornegeu-les) i talleu-les a quarts, després d’haver-les buidat. Poseu-les en un recipient d’acer inoxidable, amb les herbes aromàtiques, l’all, el pebre i la sal, recobertes d’oli i tapades amb paper film, al bany maria, 1 h a 70 ºC.
  4. Per als calamars: talleu els calamars, prèviament congelats, a tires fines, per obtenir una espècie de tallarines.
  5. Per a l’allioli: en un got de batedora, poseu el rovell d’ou, l’all i la sal. Emulsioneu-ho incorporant-hi l’oli a poc a poc, fins a obtenir una consistència espessa.
  6. Traieu la pell de la botifarra negra, feu-ne dauets i tritureu-los amb l’allioli.
  7. Al fons del plat, poseu-hi una pinzellada de crema d’avellanes o d’ametlles, el carpaccio de peus de porc (a làmines fines, tallades a màquina o amb el ganivet) i, a sobre, les carxofes, escorregudes. Continueu amb la coca de pipes i una capa fina d’allioli de botifarra negra.
  8. Acabeu-ho amb les tallarines de calamar, prèviament saltades a la paella.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

17 ago

Visita guiada al Vinseum

Cada tercer dissabte de mes, a les 12 h, el Museu de les Cultures del Vi (Vinseum) ofereix una visita guiada a...

17 ago

Contalles del Delta

El delta de l’Ebre és un territori singular que amaga indrets i moments màgics. Un dels seus tresors...

17 ago

XIV Mercat del Préssec d'Ordal

Sant Pau d'Ordal torna a celebrar a la plaça de Subirats una nova edició del Mercat del Préssec...

17 ago

X Jornades Gastronòmiques d'Empordàlia

El celler Empordàlia celebra la desena edició de les Jornades Gastronòmiques, on es pot gaudir del...

Portada 230 Neta

BUONA SICILIA! EL MENÚ MÉS MEDITERRANI DE L'ESTIU

  • Els sabors de Palma
  • Un menjador senyorial obert a tothom

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto