Troba la teva recepta

Preparació

  1. Per a la coca: barregeu tots els ingredients fins a obtenir una massa cremosa. Estireu-la sobre un full de silicona o un paper sulfurat, amb l’espàtula, i marqueu-la amb un escuradents, formant rectangles
    de 4 x 15 cm. Poseu-hi les pipes a sobre i enforneu-ho 6 min, a 160 ºC.
  2. Per al carpaccio: poseu els peus de porc a bullir en aigua, amb la guarnició aromàtica i la sal, 3 h. Un cop bullits, deixeu que es temperin, desosseu-los, poseu-los en un motlle, premsats, i poseu-los al congelador.
  3. Per a les carxofes: peleu les carxofes, arrodoniu-les (tornegeu-les) i talleu-les a quarts, després d’haver-les buidat. Poseu-les en un recipient d’acer inoxidable, amb les herbes aromàtiques, l’all, el pebre i la sal, recobertes d’oli i tapades amb paper film, al bany maria, 1 h a 70 ºC.
  4. Per als calamars: talleu els calamars, prèviament congelats, a tires fines, per obtenir una espècie de tallarines.
  5. Per a l’allioli: en un got de batedora, poseu el rovell d’ou, l’all i la sal. Emulsioneu-ho incorporant-hi l’oli a poc a poc, fins a obtenir una consistència espessa.
  6. Traieu la pell de la botifarra negra, feu-ne dauets i tritureu-los amb l’allioli.
  7. Al fons del plat, poseu-hi una pinzellada de crema d’avellanes o d’ametlles, el carpaccio de peus de porc (a làmines fines, tallades a màquina o amb el ganivet) i, a sobre, les carxofes, escorregudes. Continueu amb la coca de pipes i una capa fina d’allioli de botifarra negra.
  8. Acabeu-ho amb les tallarines de calamar, prèviament saltades a la paella.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

13 des

VI Jornades Gastronòmiques del Brou a Menorca

Per sisè any consecutiu, l’Associació Menorquina de Bars, Restaurants i Cafeteries organitza "El...

14 des

Tallers Món Sant Benet 2019

Cada cap de setmana, del dissabte 19 d'octubre al 29 de gener, el monestir de Sant Benet i la Fundació Alícia...

14-15 des

XII Fira de la Tòfona a Centelles

A Centelles les tòfones neixen de manera silvestre i, des de finals del segle XIX, el mercat de la tòfona...

13-15 des

Fira Avícola de la Raça Prat 2019

A mitjan desembre, i com ja és tradició, el Prat de Llobregat celebra una nova edició de la fira...

Portada 234 Neta

SNACKS DE NADAL PER COMENÇAR BÉ EL GRAN DINAR DE L'ANY

  • Més enllà de Sant Esteve
  • Quan no canviar és l'opció transgressora

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€ I DE REGAL 2 ESPECIALS RECEPTES BY CUINA

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto