Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Com a bon garrotxí, Pep Nogué es va mostrar encantat d’anar fins a les Preses per cuinar amb Gemma Biurrun una crema de nap negre, un producte força desconegut i típic de la zona. Aquesta bloguera novella, podreu trobar-la a Els fogons de Can Sibina (www.fogonsdecansibina.com), on penja les seves receptes, apostant per la temporada i la territorialitat. Gemma Biurrun volia que el nostre xef més peculiar cuinés amb ella aquesta crema amb rostes de patata. I tots dos es van posar als fogons per descobrir-nos un tubercle de gust fi i saborós, típic de l’Empordà, la Garrotxa i el Pla de l’Estany. El nap negre, tot i que encara és força desconegut, és un producte que està agafant volada a les millors cuines i que comença a tenir força prestigi. Un truc final: si hi afegiu una mica d’oli cru quan tritureu la crema, agafarà més gust i serà més cremosa.

Preparació

  1. En una cassola al foc, poseu les patates ben netes, senceres i amb pela. Bulliu-les fins que estiguin cuites i reserveu-les.
  2. Talleu els naps a rodanxes. Enrossiu amb oli la ceba, tallada petita, i, quan estigui mig cuita, afegiu-hi els naps..
  3. Afegiu-hi el brou (o aigua) i manteniu-ho al foc, fent xup-xup, 20 min.
  4. Peleu les patates a tires, amb pela inclosa. Calculeu dues tires per persona. Reserveu-les.
  5. Tritureu la resta de la patata amb els naps. Si queda massa espès, afegiu-hi més líquid. Rectifiqueu-ho de sal i pebre.
  6. Poseu la crema en recipients individuals.
  7. Fregiu les rostes amb oli abundant i calent, 2-3 min. Saleu-les i poseu-les per acabar la crema.

Els consells de Pep Nogué

La Gemma va fer les rostes amb monalisa, però la patata mora o del bufet negre, autòctona de la Vall d’en Bas, també va molt bé.

Finals alternatius. En Pep va proposar acabar el plat amb una picada d’avellanes i all negre, o bé amb un rajolí d’oli de bolets.

La Gemma coïa el nap i la ceba alhora. En Pep li va recomanar que primer posés la ceba i després hi afegeixis el nap, que es cou més ràpid.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

22 oct

Tallers gastronòmics de tardor al CC Sagrada Família

La temporada de tardor dels tallers del Centre Cívic Sagrada Família, de Barcelona, arriba carregada...

24 oct

Sopar dels Sentits

La productora d’esdeveniments culturals, científics i gastronòmics Sternalia proposa...

01-30 oct

Jornades Gastronòmiques de la Vinyala

Òdena ofereix als  visitants la possibilitat de degustar els plats més típics de la zona amb...

03 oct - 15 nov

Cordevi 2020

Del 3 d'octubre al 15 de novembre, l’ajuntament de Tremp organitza CORDEVI, el festival gastronòmic...

Portada Cuina 243

PANS FÀCILS PER FER A CASA

  • Tot el que cal saber per ser 'foodies' de debò
  • Pere Venturós

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto