Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

  1. Peleu i piqueu la ceba, ofegueu-la, a foc lent, en una cassola amb oli. Abans que agafi color, afegiu-hi els pebrots, nets i a daus de 0,5 cm.
  2. Afegiu-hi l’all, pelat i picat, i, abans que agafi color, mulleu-lo amb el xerès.
  3. Deixeu que se n’evapori l’alcohol i barregeu-hi el tomàquet, picat a daus fins. Condimenteu-lo amb la farigola, el romaní i la sajolida. Barregeu-hi el bitxo, picat fi, i deixeu-ho ofegar a foc lent fins que el sofregit estigui concentrat.
  4. Afegiu-hi sal, pebre, sucre i, si voleu, tabasco. Decanteu el sofregit i tritureu-lo amb el túrmix.
  5. Feu daus de 0,5 cm del capipota. Barregeu-lo amb el sofregit i feu-lo coure, a foc lent.
  6. Mulleu-lo amb el líquid de cocció del capipota i amb la nata. Feu que arrenqui el bull i deixeu-ho coure a foc lent uns minuts. Rectifiqueu-ho de sal i pebre i condimenteu-ho amb julivert picat.
  7. Si veieu que queda massa líquid, podeu dissoldre-hi una punta d’agar-agar, perquè el preparat agafi una mica més de consistència.
  8. Retireu-ho del foc i deixeu-ho refredar. Quan tingui una consistència densa, mulleu-vos les mans i feu-ne boles d’uns 3 cm. Refrigereu-les.
  9. Per a la tempura: tots els ingredients han d’estar ben freds. Barregeu-ho amb un batedor.
  10. Punxeu una bola de capipota amb una broqueta llarga. Passeu-la per la tempura i fregiu-la en oli a alta temperatura.
  11. Escorreu els cromesquis sobre un paper absorbent abans de servir-los.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: