Troba la teva recepta

Avui us porto unes galetes fàcils de fer, però una mica entretingudes a l’hora de donar-los forma. Ara bé, queden tan mones que la feina val la pena, oi?

El mes de març els Amics de les Arts van estar de gira per Irlanda i la Gran Bretanya, i el Pol ho va aprofitar per portar-me un llibre de receptes d’allà, 'Great British Bakes, forgotten treasures for modern bakers', de Mary-Anne Boermans. Es tracta d’una recopilació de receptes dolces molt antigues, algunes (com aquestes galetes) documentades ja al segle XVII. De cada recepta n’explica l’origen i alguna anècdota, i resulta un gran treball d’investigació. I em fa gràcia que l’autora també és bloguera, del blog Time to cook – online, que és absolutament espectacular!

La recepta és fàcil perquè la massa no deixa de ser una variant de la pasta cigarrette, però difícil perquè cal anar molt ràpid i vigilar de no cremar-se en donar forma a les galetes. El resultat és supervistós, i de veritat que fan goig de veure totes les galetes amb aquesta forma d’espiral. Us asseguro que val la pena entretenir-se una mica enrotllant les galetes!

Preparació

  1. Barregeu el sucre, la farina i l’ametlla en pols. Incorporeu-hi la clara d’ou i barregeu-ho. Incorporeu-hi la mantega fosa, barregeu-ho i ompliu una mànega de pastisseria amb la mescla.
  2. Sobre un paper de forn, esteneu tres tires primes de massa d’uns 30 cm de llarg. Coeu-ho a 200 ºC fins que es comencin a daurar les vores.
  3. Ràpidament, enrotlleu els encenalls al voltant d’un estri llarg i prim, com si fossin tirabuixons. Això s’ha de fer ràpid, ja que quan es refreda la massa perd la flexibilitat.
  4. Un cop fred l’encenall, retireu l’objecte que serveix de base i reserveu les galetes en un lloc hermètic fins al moment de servir-ho.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

23 feb

Taller sobre els colors de l'obento, la carmanyola japonesa

L’obento és la carmanyola japonesa per excel·lència. La seva elaboració és força...

11-24 feb

Jornades Gastronòmiques de la Galera de Cambrils 2019

Aquest febrer, Cambrils dóna el tret de sortida a un calendari ple d’activitats gastronòmiques...

23-24 feb

Fira de la Mel 2019

A l’edat mitjana, Crespià era un dels productors de mel principals del país i ja s’hi celebrava...

23-24 feb

Fira de l’Aixada 2019

Manresa es mobilitza cada any en record d’un miracle que, a mitjan segle XIV, va salvar la població...

Portada 224

RECEPTES AMB PASTANAGA, L'HORTALISSA MÉS VISTOSA

  • Deu àpats modernistes
  • Elogi de la cuina reposada

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto