Troba la teva recepta

Preparació

  1. Per als chiles: rostiu tots els chiles desvenats en un comal, vigilant que no es cremin, ja que amargarien. Renteu-los i remulleu-los en aigua amb sal durant 90 min per treure'ls la picor.
  2. Tritureu els xilis en una liquadora juntament amb la ceba, els alls i una mica de l'aigua del remull. Coleu el xili liquat i reserveu-ho.
  3. Per al mole poblano: escalfeu el llard en una cassola profunda i fregiu-hi la ceba fins que quedi transparent i lleugerament daurada; retireu-ho.
  4. Feu el mateix amb els alls, afegiu-hi una mica de llard i fregiu-ho l'ajonjolí, l'ametlla i el 'cachuate', i retireu-ho. Agregueu-hi una mica més de llard i fregiu les panses, les prunes panses, el plàtan, la llavor de coriandre, l'anís i la canyella.
  5. En un comal calent, rostiu la ceba, la cabeça d'alls, el jitomate i el tomatillo; a foc directe, cremeu les truites. En una liquadora o molí de mà moleu els ingredients fregits i rostits amb ajuda del brou de pollastre.
  6. Poseu a escalfar la resta del llard amb el quart de ceba restant i cuineu-ho fins que estigui daurada.
  7. Incorporeu els ingredients mòlts, inclosos els xilis liquats, i assaoneu-los.
  8. Coeu el mole a foc lent, remenant de tant en tant amb una cullera de fusta. Afegiu la xocolata i el sucre i continueu la cocció durant 2 o 3 h, fins que la salsa quedi espessa.
  9. Afegiu-hi una mica de brou de pollastre, si és necessari, per donar una consistència semiespesa al mole, i rectifiqueu la saó.
  10. Per al pollastre: escalfeu l'aigua en una casserola; afegiu-hi els pits de pollastre, agregueu totes les verdures, les fulles de llorer i sal. Cuineu-ho 20 min i deixeu-ho refredar en el brou. Retireu el pollastre i esmicoleu-lo.
  11. En una paella, escalfeu el pollastre esmicolat amb una mica de mole. D'altra banda, manteniu el mole poblano calent en una cassola. Escalfeu tres truites, afegiu-hi una mica del pollastre amb mole i plegueu les truites per la meitat, de tal manera que quedin tancades amb el pollastre a l'interior.
  12. Poseu les tres peces sobre un plat i banyeu-les amb el mole calent. Acabeu-ho amb una pluja de llavors de sèsam per damunt i servir.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

23 mar

Busquem l''Homo alimentarius'

Els dissabtes i diumenges, a les 13 h, Món Sant Benet estrena una activitat nova per trobar l’'Homo...

23 mar

Jornada d'observació del Plor de la Vinya

A mitjan març, la vida torna al Penedès i es pot observar un fenomen curt però interessant a les...

23 mar

Visita als Jardins de la Serreta i taller de planter

Els jardins de la Serreta són una finca al bell mig de Collserola on es treballa el conreu d’hortalisses...

24 mar

Fira del Cítric de Xerta

Des de 2009 les poblacions de la comarca del Baix Ebre, un territori amb llarga tradició de cultiu d’arbres...

Portada CUINA 225

COM A CASA! POSEM COPENHAGUEN A TAULA

  • Celebrem els 18 anys del CUINA!
  • Una arrosseria bistronòmica (i més)

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto