Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

  1. Per als chiles: rostiu tots els chiles desvenats en un comal, vigilant que no es cremin, ja que amargarien. Renteu-los i remulleu-los en aigua amb sal durant 90 min per treure'ls la picor.
  2. Tritureu els xilis en una liquadora juntament amb la ceba, els alls i una mica de l'aigua del remull. Coleu el xili liquat i reserveu-ho.
  3. Per al mole poblano: escalfeu el llard en una cassola profunda i fregiu-hi la ceba fins que quedi transparent i lleugerament daurada; retireu-ho.
  4. Feu el mateix amb els alls, afegiu-hi una mica de llard i fregiu-ho l'ajonjolí, l'ametlla i el 'cachuate', i retireu-ho. Agregueu-hi una mica més de llard i fregiu les panses, les prunes panses, el plàtan, la llavor de coriandre, l'anís i la canyella.
  5. En un comal calent, rostiu la ceba, la cabeça d'alls, el jitomate i el tomatillo; a foc directe, cremeu les truites. En una liquadora o molí de mà moleu els ingredients fregits i rostits amb ajuda del brou de pollastre.
  6. Poseu a escalfar la resta del llard amb el quart de ceba restant i cuineu-ho fins que estigui daurada.
  7. Incorporeu els ingredients mòlts, inclosos els xilis liquats, i assaoneu-los.
  8. Coeu el mole a foc lent, remenant de tant en tant amb una cullera de fusta. Afegiu la xocolata i el sucre i continueu la cocció durant 2 o 3 h, fins que la salsa quedi espessa.
  9. Afegiu-hi una mica de brou de pollastre, si és necessari, per donar una consistència semiespesa al mole, i rectifiqueu la saó.
  10. Per al pollastre: escalfeu l'aigua en una casserola; afegiu-hi els pits de pollastre, agregueu totes les verdures, les fulles de llorer i sal. Cuineu-ho 20 min i deixeu-ho refredar en el brou. Retireu el pollastre i esmicoleu-lo.
  11. En una paella, escalfeu el pollastre esmicolat amb una mica de mole. D'altra banda, manteniu el mole poblano calent en una cassola. Escalfeu tres truites, afegiu-hi una mica del pollastre amb mole i plegueu les truites per la meitat, de tal manera que quedin tancades amb el pollastre a l'interior.
  12. Poseu les tres peces sobre un plat i banyeu-les amb el mole calent. Acabeu-ho amb una pluja de llavors de sèsam per damunt i servir.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

13 ago

Tast maridatge de formatges i vins de les Vinyes del Convent

Els dies 13 i 27 d’agost, el sommelier Javier Campo dirigirà un tast de formatges i vins...

15 ago

Històries de vi al Monestir

Sabíeu que el monestir de Sant Benet va ser un gran productor del vi? Durant segles els monjos elaboraren...

29 ago

Sopar dels Sentits

La productora d’esdeveniments culturals, científics i gastronòmics Sternalia proposa...

Portada CUINA 241

50 IDEES PER A UN ESTIU SUPERGASTRO!

  • Tot el que cal saber per ser 'foodies' de debò
  • Carles Gaig

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto