Troba la teva recepta

L'obulato és un embolcall delicat, fet de midó de patata, que ens permet jugar amb els aliments sense afegir-hi ni gust ni aromes. Es pot considerar la mínima expressió de la massa i es pot fer servir en plats dolços i salats. Procedent del Japó, té l’inconvenient del preu, elevat.

  • L’obulato és una làmina comestible molt fina i transparent feta de midó de patata, oli de gira-sol i lecitina de soja. La podeu trobar en format d’hòsties, quadrats, cons, fulles i càpsules de magdalenes. És un producte de preu elevat, ja que s’importa des del Japó, on habitualment es fa servir a la indústria farmacèutica.
  • És un producte molt delicat i s’han de tenir en compte diversos punts per manipular-lo, ja que pot trencar-se fàcilment o desintegrar-se en contacte amb la humitat. És més fàcil treballar-lo amb productes grassos o densos, com un xarop. No obstant això, permet moltes possibilitats, ja que no afecta el sabor del plat on es trobi. Aguanta perfectament l’enfornat i és molt delicat a l’hora de menjar, ja que a la boca es desfà immediatament.
  • Es fa servir en cruixents, també per emplenar productes grassos o en pols i segellats a manera de raviolis o paquets. En el cas d’aquesta recepta, ens ajuda a recrear l’escalunya.
  • Es pot fer servir en elaboracions dolces o salades, perquè és un producte inodor i insípid. No porta sal, sucre ni gluten. Es desfà a l’instant en contacte amb productes líquids, per la qual cosa només es pot posar en contacte amb greixos o productes deshidratats o en pols, i quan s’introdueix a la boca, es fon a la llengua.

Preparació

  1. Per a les escalunyes: peleu-les i talleu-les a la juliana no gaire fina.Escaldeu-les amb aigua i sal 30 s. Refresqueu-les amb aigua, gel i sal, coleu-les i assequeu-les.
  2. Salteu-les amb oli, sal i pebre, en poques quantitats, a foc alt i poc temps, per segellar i fixar els sabors. Poseu-les a la nevera.
  3. Per als xampinyons: sense pelar-los, talleu el peu sorrenc dels xampinyons i netegeu-los amb un drap humit. Talleu-los en macedònia, a quadrats de 0,5 cm.
  4. Salteu-los en petites quantitats amb una mica d’oli, sal i pebre, a foc potent, fins a un punt daurat, per fixar les aromes del bolet. Poseu-los a la nevera (no els congeleu).
  5. Per al farcit: mescleu un 50% d’escalunyes saltades amb un 60% de xampinyons saltats.
  6. Barregeu-ho i afineu-ne el punt de sal i pebre.
  7. Formeu quenelles (una forma allargassada feta amb dues culleres) amb una mica de la barreja. A sobre de cadascuna, poseu una làmina fina de barret de xampinyó tallat com si fos un cercle, per recrear millor la bellesa de la peça de pell llisa.
  8. Per a cada plat, poseu dos obulatos per sota i dos per sobre de la quenelle, ruixeu-los amb una aigua de mar, amb un esprai, perquè s’enganxin, i deixeu-hi una cua feta amb part de l’obulato. Ha de semblar una escalunya crua amb closca.
  9. Pinteu-les amb esprai de pastisseria de color bronze i reserveu-les en una safata sobre paper sulfurat, a la nevera. Abans de servir-ho, enforneu-ho 4 min, a 190 ºC.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

27 feb

Taller 'Cuina amb vegetals fermentats'

El dijous 27 de febrer, al Centre Cívic El Sortidor, es farà un taller de 18.30 a 21.30 h en què...

27 feb

Cicle de 8 sopars que fan la volta al món

El Restaurant Norai i CUINA organitzen un cicle de 8 sopars per commemorar la primera volta al món per part...

27 feb

Cuina vegetariana d'hivern Nou 2020

Sabíeu que la meitat del nostre plat sempre haurien de ser verdures? I que hauríem de reduir el consum...

01-28 feb

Jornades gastronòmiques 'Temps d'uriços'

Els eriçons de mar són uns dels productes que reben més noms diferents al nostre país. Depèn...

Portada 237 Neta

BACALLÀ FOODIE. MAI NO L'HAVÍEU CUINAT AIXÍ!

  • Tot el que cal saber per ser 'foodies' de debò
  • Carlota Claver

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€ I DE REGAL EL NOU MITJÀ MULTIMEDIA APART + ULLERES VR

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto