Troba la teva recepta

L'obulato és un embolcall delicat, fet de midó de patata, que ens permet jugar amb els aliments sense afegir-hi ni gust ni aromes. Es pot considerar la mínima expressió de la massa i es pot fer servir en plats dolços i salats. Procedent del Japó, té l’inconvenient del preu, elevat.

  • L’obulato és una làmina comestible molt fina i transparent feta de midó de patata, oli de gira-sol i lecitina de soja. La podeu trobar en format d’hòsties, quadrats, cons, fulles i càpsules de magdalenes. És un producte de preu elevat, ja que s’importa des del Japó, on habitualment es fa servir a la indústria farmacèutica.
  • És un producte molt delicat i s’han de tenir en compte diversos punts per manipular-lo, ja que pot trencar-se fàcilment o desintegrar-se en contacte amb la humitat. És més fàcil treballar-lo amb productes grassos o densos, com un xarop. No obstant això, permet moltes possibilitats, ja que no afecta el sabor del plat on es trobi. Aguanta perfectament l’enfornat i és molt delicat a l’hora de menjar, ja que a la boca es desfà immediatament.
  • Es fa servir en cruixents, també per emplenar productes grassos o en pols i segellats a manera de raviolis o paquets. En el cas d’aquesta recepta, ens ajuda a recrear l’escalunya.
  • Es pot fer servir en elaboracions dolces o salades, perquè és un producte inodor i insípid. No porta sal, sucre ni gluten. Es desfà a l’instant en contacte amb productes líquids, per la qual cosa només es pot posar en contacte amb greixos o productes deshidratats o en pols, i quan s’introdueix a la boca, es fon a la llengua.

Preparació

  1. Per a les escalunyes: peleu-les i talleu-les a la juliana no gaire fina.Escaldeu-les amb aigua i sal 30 s. Refresqueu-les amb aigua, gel i sal, coleu-les i assequeu-les.
  2. Salteu-les amb oli, sal i pebre, en poques quantitats, a foc alt i poc temps, per segellar i fixar els sabors. Poseu-les a la nevera.
  3. Per als xampinyons: sense pelar-los, talleu el peu sorrenc dels xampinyons i netegeu-los amb un drap humit. Talleu-los en macedònia, a quadrats de 0,5 cm.
  4. Salteu-los en petites quantitats amb una mica d’oli, sal i pebre, a foc potent, fins a un punt daurat, per fixar les aromes del bolet. Poseu-los a la nevera (no els congeleu).
  5. Per al farcit: mescleu un 50% d’escalunyes saltades amb un 60% de xampinyons saltats.
  6. Barregeu-ho i afineu-ne el punt de sal i pebre.
  7. Formeu quenelles (una forma allargassada feta amb dues culleres) amb una mica de la barreja. A sobre de cadascuna, poseu una làmina fina de barret de xampinyó tallat com si fos un cercle, per recrear millor la bellesa de la peça de pell llisa.
  8. Per a cada plat, poseu dos obulatos per sota i dos per sobre de la quenelle, ruixeu-los amb una aigua de mar, amb un esprai, perquè s’enganxin, i deixeu-hi una cua feta amb part de l’obulato. Ha de semblar una escalunya crua amb closca.
  9. Pinteu-les amb esprai de pastisseria de color bronze i reserveu-les en una safata sobre paper sulfurat, a la nevera. Abans de servir-ho, enforneu-ho 4 min, a 190 ºC.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

08-24 mar

7è Encarxofa't

A Cambrils, al març, ens conviden a assaborir les seves carxofes, un producte de l’horta cambrilenca...

24 mar

Fira del Cítric de Xerta

Des de 2009 les poblacions de la comarca del Baix Ebre, un territori amb llarga tradició de cultiu d’arbres...

14-24 mar

2n Festival Gastronòmic Passeig de Gourmets

Del 14 al 24 de març, Passeig de Gourmets obre les portes als 18 restaurants que participen en la segona edició...

26 mar

Taller sobre els fonaments de la cuina: els llegums

Parlareu de l'àmplia varietat de llegums que tenim al nostre abast a l'hora de comprar i cuinar. Us Explicaran...

Portada CUINA 225

COM A CASA! POSEM COPENHAGUEN A TAULA

  • Celebrem els 18 anys del CUINA!
  • Una arrosseria bistronòmica (i més)

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto