Preparació
- Per al xiitake dashi: en un bol, cobriu els bolets amb aigua. Refrigereu-los una nit. Coleu-ho i reserveu el brou i els bolets, per separat.
- Per a les verdures: escaldeu en aigua i sal el manat d’espinacs, sense desfer-lo. Escorreu-lo, refresqueu-lo en aigua freda i espremeu-lo. Talleu-lo a rodelles de 5 cm de gruix, sense aprofitar les arrels.
- Peleu la pastanaga i talleu-la a daus. Feu el mateix amb el nap.
- Renteu la ceba, talleu-la i reserveu-ne la cua verda; talleu la part blanca a daus.
- Traieu els peus dels xiitake i llesqueu-los.
- Per al brou: bulliu els ingredients en una cassola. Afegiu-hi la ceba tendra (la part blanca), el nap, la pastanaga i els xiitakes. Coeu-ho 5 min, retirant-ne l’escuma.
- Quan les verdures estiguin cuites, afegiu-hi els fideus i separeu-los entre ells per formar una base a la cassola.
- Trenqueu els ous i poseu-los a sobre dels fideus, perquè es facin dins de la cassola, amb el brou, 3-4 min. Apagueu
el foc i empolseu-ho amb la cua de ceba tendra, tallada a rodelles molt fines. - En un bol amb una rodella d’espinacs, serviu la sopa i els fideus. Aromatitzeu-ho amb oli de sèsam o xili picant.