Preparació
- Per fer l’oli de menta, talleu les fulles de menta a tires i poseu-les en un cassó amb oli d’oliva. Deixeu-les en un lloc tebi durant 30 min perquè l’oli absorbeixi el sabor de la menta, sense que arribi a coure.
- Poseu una olla al foc amb aigua i sal. Quan arrenqui el bull, poseu-hi els llobregants i feu-los bullir 3 min. Refredeu-los en aigua i gel. Un cop freds, separeu-ne el cap. Peleu la cua i les pinces amb cura i talleu la cua per la meitat. Emboliqueu-ne cada meitat amb una llesca de cansalada ibèrica.
- Talleu la punta de les mongetes fines. Poseu una olla al foc amb aigua i sal. Quan arrenqui el bull, poseu-hi les mongetes i deixeu-les-hi coure 3 min. Han de quedar grenyals. Refredeu-les amb aigua i gel i escorreu-les perquè quedin ben eixutes.
- Coeu en una paella les cues de llobregant embolicades de cansalada. Quan estiguin cruixents, reserveu-ho calent.
- A la mateixa paella, poseu-hi ràpidament les mongetes i les pinces de llobregant. Salteu-ho vivament i corregiu-ho de sal.
- Emplateu les mongetes al centre del plat, les pinces i mig llobregant al damunt, i amaniu-ho amb un cordó d'oli de menta.