Preparació
- Netegeu l’arròs amb aigua freda fins que l’aigua surti transparent (unes 4-5 vegades).
- En l’arrossera per a microones col·loqueu l’arròs net juntament amb l’aigua i coeu a màxima potència durant 14 minuts.
- Passat aquest temps deixeu reposar l’arròs 5 minuts abans de destapar-lo. Mentrestant, barregeu el vinagre d’arròs amb el sucre.
- Esteneu l’arròs en una safata el més gran possible i hi poseu l’arròs juntament amb el condiment del vinagre. Barregeu bé, amb moviments suaus per tal de refredar l’arròs, i, alhora, barrejar-lo bé amb el condiment.
- Talleu mitja fulla d’alga nori a trossets ben petits.
- Talleu el salmó fumat a trossets molt petits.
- En un bol barregeu l’alga nori amb la ceba, la maionesa, la tonyina i el salmó.
- Afegiu l’arròs i barregeu tot molt bé.
- Disposeu la barreja en els motlles per a oniguiris i pressioneu amb cura per tal de que es formin bé.
- Arrebosseu els oniguiris amb una mica de sèsam torrat i serviu.