Preparació
- Per a la beixamel: en un cassó a foc lent, foneu la mantega, afegiu-hi la farina tamisada i barregeu-ho bé, amb l’ajuda d’unes varetes de cuina.
- Aboqueu-hi la llet a poc a poc i sense deixar-ho de remenar, fins a obtenir una crema llisa i homogènia, sense grumolls. Corregiu-ne el punt de sal i pebre i afegiu-hi un pessic de nou moscada (opcional). Reserveu-ho. La beixamel ha de quedar lleugera, no gaire espessa.
- En una cassola, millor si és de fang, amb un rajolí d’oli d’oliva, marqueu el rap, tallat a medallons. Quan es comenci a daurar, afegiu-hi els alls tendres, tallats a medallons petits, els llagostins pelats i les cloïsses.
- Ofegueu-ho tot junt i afegiu-hi els ous, dos per ració. Cobriu la cassola amb un parell de cullerades de beixamel i poseu-la al forn 10 min, a 180 ºC, fins que la clara d’ou qualli. Serviu-ho amb una branqueta de julivert.